Zonguldak'ta Adli Yıl Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Zonguldak Barosu tarafından adli tatilin bitimiyle başlayan yeni adli yıl dolayısıyla Valilik Binası önünde tören düzenlendi.

Zonguldak'ta Adli Yıl Açılış Töreni Gerçekleştirildi
Zonguldak Valilik Binası önünde düzenlenen törene çok sayıda avukat katıldı.

Zonguldak Barosu tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Düzenlenen törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Zonguldak Baro Başkanı Ertem, “Yeni dönemde, avukatlık kanununda değişiklikler yapılması düşünülmektedir. Edindiğim bilgilere göre, staj sınavının yapılması, Baroların seçim sürelerinin uzatılması, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanlık seçiminin yeniden düzenlenmesi, delege sayılarının yeninden düzenlenmesi gibi başlıklar altında değişimler öngörülmektedir. Bu değişiklik önerilerinin her biri tartışılabilir, ancak, asıl meselenin, avukatların çalışma alanlarının geliştirilmesi, yeni alanlarda avukatlara yetkiler tanınması, savunma görevi dışında da avukatlara, hukuki her işlemde hak ve yetkiler tanınması üzerinde durulması gerekmektedir. Yeni Adli Yılın, ülkemize hayırlı olmasını, adalete, hakkaniyete, hukuk devletine, hukukun üstünlüğüne ve vicdanla karar verme gereğine yönelik beklentilerimizin karşılanacağı bir dönem olmasını saygılarımla, sevgilerimle ve esenlikle diliyorum” şeklinde konuştu.

Törenin ardından program sona erdi.
Kaynak: İHA