Tuşba Belediyesinden İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek

Van’ın Tuşba Belediyesi, ilçe sınırlarında bulunan ihtiyaç sahibi aileleri her bayram olduğu gibi bu yıl ki Kurban Bayramı’nda da yalnız bırakmadı.

Tuşba Belediyesinden İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek
Tuşba Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, ilçede tespit edilen tüm ihtiyaç sahibi ailelere düzenli olarak yaptığı yardımlara her bayram olduğu gibi bu bayramda da bizzat Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe’nin de katılımıyla yardım kolilerini dağıttı.

Tuşba’da yaşayan ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret eden Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, aile bireyleri ile tek tek sohbet ederek, tespit edilen ihtiyaçlarını bizzat elleriyle teslim etti. Ziyaretleri esnasında halkın ihtiyaçlarını da hemen yerine getiren Başkan Özgökçe, “Biz bu asil, vefalı ve kadirşinas halkımıza ne hizmet yaparsak azdır. Ziyaret ettiğimiz aileler bizdeki listeye göre gerekli olan ihtiyaçlarının düzenli olarak karşılanması için iki müdürlüğümüz çalışanları tarafından en az ayda bir kez olarak yardım desteği için ziyaret edilmektedir. Tuşba genelinde ihtiyaç sahibi olarak belirlenen 650 aileyi evlerinde ziyaret ederek Tuşba Belediyesi tarafından hazırlanan gıda paketlerini takdim ettik” dedi.

“Tuşba ilçemizde ihtiyaç sahibi ailelerimiz için her zaman elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” diyen Özgökçe, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sadece bayramdan bayrama değil, ihtiyaç durumları ve aylık talepleri doğrultusunda belirli bir plan dahilinde mutlaka bu ailelerimiz ile irtibatlıyız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi her daim kimsesizlerin kimsesi, fakir ve fukaranın her daim kapısında, evinde ve yanında bulunuyoruz. Onların vatan aşkları, muhabbet ve halis duruşları bizim de hizmet aşkımızı ve gayretimizi artırmaktadır. Ziyaretlerimiz esnasında bu kardeşlerimizin samimi duaları ve iyi dilekleri ile ayakta duruyoruz. Yapmış olduğumuz araştırmalarda ihtiyaç sahibi ailelerin ciddi anlamda sıkıntılar yaşadıklarını gördük. Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüz aracılığıyla gıda yardımlarının yanı sıra, giyim, yakacak gibi destekleri halkımıza vermeye devam ediyoruz. Tuşba Belediyesi olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar sosyal belediyecilik kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere yönelik faaliyetlerimiz aksatılmadan devam ediyor ve edecektir. Her bayram olduğu gibi bu bayramda da ihtiyaç sahibi ailelerimizin güzel bir bayram geçirmeleri adına gerekli destekleri sağlamak için bu sosyal faaliyetimizi gerçekleştiriyoruz. Tuşba Belediye Başkanı olarak şahsım, ekibimle birlikte tabiri caiz ise sokak sokak gezerek ihtiyaç sahibi aileleri evlerinde bizzatihi ziyaret ediyoruz. Vatandaşlarımızın halini hatırlarını soruyoruz, dertlerine sıkıntılarına ortak oluyoruz. Tuşba Belediyemiz tarafından hazırlanan gıda paketlerini teslim ediyoruz. Bu ailelerimizin toplumsal paylaşma anlamında tüm ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz. Belirlenmiş ailelerle sınırlı kalmıyoruz. Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüz sürekli sahada sorun ve sıkıntısı olan ailelerimizin yanındadır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA