Türkiye İle Yatıp Türkiye İle Kalkıyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, “Türkiye’nin AB müzakerelerini askıya almak için teklifte bulunacağım” dedi.

Türkiye İle Yatıp Türkiye İle Kalkıyor
Hristiyan Demokrat Parti (CDU) Başbakan Adayı ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman Parlamentosundaki konuşmasının bir bölümünü Türkiye’ye ayırdı. Merkel konuşmasında Türkiye’de 13 Alman vatandaşının tutuklu olduğuna değinerek, “Bunlar masum ve suçsuz kişilerdir. Bunların arasında çocuklu olanlar da var. Biz onları unutmayacağız ve onları kurtarmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Tüm bu gelişmeler neticesinde Türkiye ile olan ilişkilerimizi tekrar gözden geçirmemiz lazım” dedi.



"ERDOĞAN’IN GÖZÜ ÖNÜNDE BİRBİRİMİZLE DİDİŞMEMELİYİZ"

Türkiye’nin hızlı bir şekilde Avrupa Birliği’nden (AB) uzaklaştığını savunan Merkel, “Ekim ayında AB Parlamentosunda bir toplantımız olacak. Türkiye’nin AB müzakerelerini askıya almak için teklifte bulunacağım. Biz zaten Hristiyan Birlik Fraksiyonu olarak Türkiye’nin AB’ye girmesine önceden beri şüpheyle bakıyorduk. Ben başbakan olmadan önce de böyleydi. Biz AB Parlamentosu olarak Erdoğan’ın gözü önünde birbirimizle didişmemeliyiz. Erdoğan önünde kavga edersek Avrupa’yı dramatik bir duruma düşürmüş oluruz. Bunu yapmayalım” dedi.

Türkiye halkının bir kısmının bu rejimi istemediklerine de değinen Merkel, “Buna da göz atmamız lazım. Tüm bu gelişmeler neticesinde Almanya’da yaşayan Türk halkını dışlayamayız. Çünkü onlar da bu ülkenin bir parçası. Kendilerini kötü hissetmemeleri için bu gelişmeleri Türklere de izah etmek zorundayız” dedi.

(Erdal Altuntaş / İHA)
Kaynak: İHA