Selçuklu, Kurban Bayramında Uğrak Yerlerden Biri Oldu

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Konya’nın sosyal hayatına kazandırılan projeler yoğun ilgi görüyor.

Selçuklu, Kurban Bayramında Uğrak Yerlerden Biri Oldu
Kişi başı yeşil alan miktarında AB standartlarının üstüne çıkan Selçuklu’da parklar, bayram boyunca çocukları ve her yaştan Konyalıyı ağırladı.

Sille Baraj Parkın 57 bin 120 ziyaretçiyi ağırladı

Türkiye’nin en büyük ve Konya’nın farklı teması ile dikkat çeken Sille Baraj Parkı ve Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanı olan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, Konya’ya gelen misafirler kadar Konyalıların da uğrak noktası oldu. Sille Baraj Parkını bayram boyunca yaklaşık 57 bin 120 kişi ziyaret etti. Özellikle akşam saatlerinde ziyaretçilerine nezih bir aile ortamı sunan Sille Baraj Parkı fotoğraf severler için de ayrı bir görsel güzellik sunuyor.

Kelebekler Vadisi ve Kelebek Uçuş Alanı’na ziyaretçi akını

Yerli ve yabancı ziyaretçilerin dikkatini çeken ayrıca tur şirketlerinin ziyaret destinasyonuna girmeyi başaran Konya Tropikal Kelebek Bahçesi de, Konya’da bayramda ziyaret edilen yerlerden biri oldu. Kelebekler Vadisi Parkı içinde yer alan Çiçek Bahçesi, Kum Oyun Alanı ve Macera Parkı ziyaretçi sayısı 79 bini geçti. Tropikal Kelebek Bahçesini ise 16 bin 142 biletli misafir ziyaret etti.

Selçuklu’da bu bayramı çocuklar ayrı bir sevinçle karşıladı. Ramazan ayı içinde başlayan ve 13 Ağustos tarihine kadar 60 gün içinde 40 gün sabah namazına devam eden çocukların bisiklet sevinci, bayram ziyaretlerinin gündemi oldu. Proje takvimine göre Eylül ayı içinde dağıtılması planlanan bisikletler, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın talimatı ile bayram öncesi resmi tatilde dağıtıldı. Bin 723 çocuğa bayram hediyesi olan bisikletler gerek çocukların gerekse aile büyüklerinin bayram sevincini artırdı. Proje ayrıca Türkiye genelinde büyük beğeni topladı.

“Kurban satış yeri büyük bir eksikliği giderdi”

Geçtiğimiz yıl ortak akıl anketleri ve halkla ilişkiler programları ile anketlerde Kurban Satış Yeri ihtiyacının ön plana çıkması ile projelendirilen yeni Kurban Satış Yeri bayram öncesi kurbanlık satıcıları ve alıcılarının akınına uğradı. 202 bin metrekarelik alanda kurulan Kurban Satış Yerinde 400 ayrı satış alanı ve bin 500 araçlık otopark bulunuyor. Satış alanı, mescit, tuvaletler, sıcak sulu duş alanları ile hizmet verdi. Arefe günü ikindi ve bayramın birinci günü öğle saatlerine kadar büyük bir yoğunluğun yaşandığı Kurban Satış Yerinden yaklaşık 250 bin Konyalı yararlandı. Öte yandan, kurban timi bayramda kaçan 15 büyükbaş hayvanı yakalayarak sahiplerine teslim etti.

Selçuklu’da 3 bin 500 ton atık toplandı

Akdeniz Üniversitesi tarafından farklı bilimsel verilere dayanılarak Türkiye’nin en temiz ilçesi seçilen ve yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığının en temiz ilçeler sıralamasında 2. sırada yer alan Selçuklu’da bayram boyunca temizlik ekipleri teyakkuzda bekledi. Arefe günü gece tüm Selçuklu’yu temizleyen ekipler, bayramın birinci günü saat 14’ten itibaren bayram boyunca mesai yaptı. Kurban Bayramı boyunca toplam 389 araç ve bin 209 çalışanla temizlik hizmetini aralıksız olarak sürdüren Selçuklu Belediyesi, toplam 3 bin 500 ton atık topladı. Vatandaşlardan gelen şikayetleri de anında değerlendiren acil müdahale ekipleri, 7/24 görev başında daha temiz bir Selçuklu için çaba gösterdi.
Kaynak: İHA