Salihli'nin Kurtuluşunun 95. Yıl Dönümü

Salihli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü törenle kutlandı.

Salihli'nin kurtuluş günü dolayısıyla Şehitlik Anıtı önündeki tören düzenlendi.

Törende, Salihli Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Kamil Karameşe ve Belediye Başkan Vekili Nuri Kaya tarafından anıta çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Belediye Başkan Vekili Kaya, törende yaptığı konuşmada, Milli Mücadele yıllarında Salihli'nin çok acı çekip büyük yaralar aldığını belirterek, 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşı'ndan sonra Salihli'de kendisini bekleyenlere seslenirken, artık zor yılların, acı dolu günlerin geride kaldığını, bundan sonra ilim irfan mücadelensin başlatılması gerektiğini ifade etmiştir.' dedi.

Tören, şiirler okunması ve Salihli Müftüsü Nurullah Sadıç'ın yaptırdığı dua ile sona erdi.

- Süvariler Salihli'de

Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında, İstiklal Savaşı'nda süvarilerin Afyonkarahisar'dan İzmir'e ilerleyişini canlandıran ekip, Salihli ilçesine ulaştı.

Süvariler, Şehitlik Anıtı'ndaki törenin ardından mehteran eşliğinde ilçenin ana caddelerinde şehir turu yaptı.

Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü Manisa İl Şube Müdürü Uğur Bayil, gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Büyük Taarruz Atlı Birlikleri' ile şanlı zaferin yeniden hissedilmesinin, tüm gençlerin milli ve manevi değerlere sahip çıkmasının amaçlandığını belirterek, şunları söyledi.

'Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 26 Ağustos tarihinde başlayarak düşmanın 9 Eylül'de İzmir'de denize dökülmesi ile neticelenen İstiklal Savaşı zaferimizin izlerini ve hatırasını yaşatmak, bu şanlı zaferi yeniden hissederek tüm gençlerimizin milli şuur bilinci içinde yetişmesi ve milli ve manevi değerlerimize sahip çıkılması için Zafer Yürüyüşü tertip edilmiştir.'

Kaynak: AA