RTÜK'Ten Kırgız Meslektaşlara Eğitim

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te, Türkiye Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Kırgızistan Kültür, Enformasyon ve Turizm Bakanlığı iş birliği ile yerel televizyon yayıncıları için eğitim semineri düzenlendi.

RTÜK'Ten Kırgız Meslektaşlara Eğitim
Seminerde RTÜK İzleme ve Değerlendirme Daire Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı, RTÜK Üst Kurul Uzmanları Sadık Canyurt, Fatih Öztürk ve RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcısı Şahin Coşkun, RTÜK ile ilgili sunumlar yaparak Kırgız meslektaşlarıyla tecrübelerini paylaştı. İki gün sürecek olan seminerin ilk gününde, sayısal kayıt analiz sistemi, sayısal yayıncılık, lisanslama sörezleri, televizyon yayıncılığında akıllı işaretler gibi konular anlatıldı.

Kırgızistan’ın ikinci kamu radyo ve televizyon kurumu olan ELTR’in Genel Müdür Yardımcısı Nurlan Agaev, seminerin heyecanlı geçtiğini ve yeni bilgiler edindiğini söyledi.



Kırgızistan Kültür, Enformasyon ve Turizm Bakanlığı Uzmanı Salkın Satarova, seminerin katılımcılar açısından çok faydalı olacağına inandığını ifade ederek, RTÜK’ün Kırgız televizyonculara verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

Kırgızistan’ın çeşitli bölgelerinde ve başkentte yayın yapan yirmiden fazla televizyon kanallarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen eğitim bugün tarihinde sona erecek.
Kaynak: İHA