İtfaiyeden Kamyonetin Motoruna Sıkışan Kediyi Kurtarmak İçin Akıllı Yöntem

Beyoğlu Dolapdere’de kamyonetin motorunda kedi olduğunun fark edilmesi üzerine harekete geçen itfaiye ekipleri, bu kez sıra dışı bir yöntem uyguladı. Sıradan yöntemlerle kediyi çıkartamayan itfaiye eri, kediye akıllı telefondan miyavlama sesi dinletti.

İtfaiyeden Kamyonetin Motoruna Sıkışan Kediyi Kurtarmak İçin Akıllı Yöntem
Beyoğlu Dolapdere Kurtuluş Deresi Caddesi üzerinde dün öğle saatlerinde kamyonetinin motoruna kedi girdiğini fark eden sürücü durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Beyoğlu İtfaiye Amirliği’ne bağlı ekip, kediyi bulunduğu yerden çıkartmak için uzun çaba sarf etti. Kedinin motor kısmında sürekli yer değiştirmesi nedeniyle hummalı bir çalışmaya girişen ekipler, önce oksijen tüpüyle hava sıktı. Vatandaşlar ise kediye su atarak çıkartmaya çalıştı.

Akıllı telefondan miyavlama sesini duyunca çıktı

İtfaiye erleri ve vatandaşlar ne yaptılarsa kediyi çıkartamadılar. Sürekli olarak yer değiştiren kedi, zaman zaman ekiplere zor anlar yaşattı. Çalışmalar sürdüğü esnada sıradan yöntemlerle kediyi çıkartamayacaklarını anlayan itfaiye eri, bu kez sıra dışı bir yöntem uyguladı. Akıllı telefonuyla motordaki kediye miyavlama sesi dinleten itfaiye eri, kedinin bulunduğu yerden çıkmasını sağladı. Motordan inen kedi hızla uzaklaşarak bir duvara tırmanmaya çalıştı. Birkaç kez tırmanmayı deneyen kedi daha sonra gözden kayboldu.
Kaynak: İHA