'Kız İsteme' Cinayetinde Ölenler Toprağa Verildi

Samsun’un Terme ilçesinde kız isteme cinayetinde ölenler toprağa verildi.

'Kız İsteme' Cinayetinde Ölenler Toprağa Verildi
Olay, Terme ilçesi Evci Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 53 yaşındaki İsmet K., bir süre önce eşinden boşanan Emine G.(46) isimli kadını istemek için ailesiyle teyzesinin evine gitti. İsmet K.’nın ailesi, kadının annesi Narin Y.’den (78) kızlarını oğullarına istedi. Ancak olumsuz cevap alınca cinnet getiren ve kız tarafıyla tartışmaya başlayan İsmet K., belinden çıkardığı tabancayla dehşet saçtı. İlk olarak teyzesi Narin Y.’yi boynundan vuran İsmet K., ardından Emine G.’ye ateş açtı. Anne ve kızı silahla vuran İsmet K. daha sonra tabancasıyla kendisini vurarak intihar etti.

Çevredekilerin silah seslerini duyarak jandarmaya haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda ekip ve sağlık personeli sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, İsmet K. ve Emine G.’nin hayatını kaybettiğini tespit etti.

Emine G. Evci Mahallesi Merkez Cami’de, İsmet K. ise Gökseki Camii’nde kılınan cenaze namazların ardından ilçede bulunan aile kabristanlığına defnedildi.

İsmet K.’nın amcasının oğlu olan Feyzat K., "Ben annemin yanına gidiyordum. Bir baktım İsmet yerde yatıyordu. Elindeki tabanca ayağının yanına düşmüştü. Can çekişiyordu. En son jandarmayı ve ambulanslı arayarak haber verdim. İsmet böyle bir şey yapabilecek bir insan değildi. Biz de tam bilmiyoruz. Alacak verecek davası da diyen var, kız meselesi diyen de var" dedi.

Kaynak: İHA