Kırklareli'nde 376 Kaçak Göçmen Yakalandı

Kırklareli’nde jandarma ekipleri tarafından 376 kaçak göçmen yakalanırken, insan kaçakçıları gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde Türkiye-Bulgaristan deniz sınırından İğneada Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından kaydı bulunmayan Türk bayraklı balıkçı teknesi durduruldu. Tekne içerisinde organizatörlük yapan Y.T. ve A.U. isimli şahıslar ile 47 Suriye uyruklu şahıs yakalandı. Adliyeye sevk edilen organizatörlerden Y.T. adli kontrol şartı ile serbest kalırken A.U. tutuklandı.

Yine İğneada beldesinde deniz yoluyla Türkiye’den Bulgaristan’a kaçmaya çalışan 82 Suriye uyruklu şahıs ile yabancı uyruklu şahıslara organizatörlük yapan 2’si Türk 1 Iraklı olmak üzere 3 kişi yakalandı. Bulgar yetkilileri tarafından yapılan müdahale sonucu batan tekneyle ilgili herhangi bir bilgiye ulaşılmadı. Gözaltına alınan şüpheli F.K. ve I.A.O. çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılırken M.K. ise tutuklandı.

Önünde seyreden araçla kaçtı

Demirköy ilçesi Sisloba köyünde ise jandarma ekipleri tarafından takibe alınan bir minibüs, takip edildiğini anlayınca kaçmaya başladı.

Jandarmadan daha fazla kaçamayacağını anlayan araç sürücüsü sürdüğü araçtan inerek önünde seyreden bir otomobile binerek kayıplara karıştı. Minibüs içerisinde yapılan aramada 14 yabancı uyruklu şahıs yakalandı.

Kofçaz ilçesinde de 6 Afgan, 3 Pakistan ve 10 Suriye olmak üzere toplamda 19 yabancı uyruklu şahıs yakalandı. Bu şahıslara organizatörlük yaptıkları iddia edilen 3 kişiden biri tutuklandı 2’si ise serbest bırakıldı.

İl merkezi Dereköy sınırları içerisinde 13 Afgan ve 15 Suriyeli olmak üzere toplamda 28 yabancı uyruklu şahıs yakalandı.

Vize Kızılağaç köyünde ise 25 Suriye uyruklu şahıs ve yabancı uyruklu şahıslara organizatörlük yapan 3 kişi yakalandı. Mahkemeye çıkarılan M.Y., Ş.T. ve S.O.K. isimli şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Demirköy İğneada beldesinde 10 Suriye uyruklu şahıs ve bu şahıslara organizatörlük yapan A.A. isimli minibüs şoförü A.A. yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli A.A. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Demirköy’e bağlı Avcılar, Yeşilce ve Sisloba köylerinde 149 Suriye ve 2 Afganistan uyruklu şahıs yakalandı. Yakalanan kaçak göçmenler işlemlerinin ardından Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.
Kaynak: İHA