Kırklareli'de Adli Yıl Açılışı

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Kaya: 'Terörün kanlı ve kirli yöntemleriyle milletimizin ve devletimizin istiklali ve istikbalini kıskaca almaya, biçimlendirmeye, değiştirmeye veya dönüştürmeye yeltenenler geçmişte başarıya ulaşamadıkları gibi gelecekte de başarıya ulaşamayacaklardır'.

Kırklareli'de adli yıl, törenle başladı.

Adli yılın açılışı dolayısıyla Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törende, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Adalet Komisyonu Başkanı Vahdet Yeltepe ve Baro Başkanı Turgay Hınız tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kaya, çelenk sunma töreninin ardından İl Özel İdaresi Şeker Depoları Cazibe Merkezi'nde devam eden açılış programında yaptığı konuşmada, Türk milletinin 2016 yılında çok büyük badireler atlattığını söyledi.

Devletin ve milletin hain terör odaklarının saldırılarına maruz kaldığını anımsatan Kaya şunları kaydetti:

'Terörün kanlı ve kirli yöntemleriyle, milletimizin ve devletimizin istiklali ve istikbalini kıskaca almaya, biçimlendirmeye, değiştirmeye veya dönüştürmeye yeltenenler geçmişte başarıya ulaşamadıkları gibi gelecekte de başarıya ulaşamayacaklardır. Kaynağı, etiketi, türü ve özel amacı ne olursa olsun terörle mücadelemiz hukukla ve hukukun sınırları içinde kararlılıkla devam edecektir. Bu tür eylem ve girişimlerin içinde olanlara da adaletten başka hiçbir borcumuz bulunmadığını vurguluyorum. Devletin tüm kademelerinde benimsenmesi, korunması ve gözetilmesi gerekli yegane gayedir adalet. Devletsiz adalet olmaz, adaletsiz devlet olmaz. Adalet olmadan özgürlük, hak, hukuk, mal, mülk, dirlik, birlik, beraberlik olmaz. 2017-2018 adli yılının ülkemize, milletimize, insanlığa ve dünyaya barış, huzur ve mutluluk getirmesini, milletimize, fedakarca görev yapan hakimlerimize, cumhuriyet savcılarımıza, avukat meslektaşlarımıza ve tüm personelimize hayırlı olmasını diliyorum.'

Törene, Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Cihan Uzun, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, hakim, savcı ve avukatlar katıldı.
Kaynak: AA