Kabalı Köyü Karakucak Güreşleri Yapıldı

Sinop’ta "Kabalı Köyü 4. Geleneksel Ata Sporu Karakucak Güreşleri" yapıldı.

Kabalı Köyü Karakucak Güreşleri Yapıldı
Sinop Kabalı Köyü Muhtarlığının düzenlediği güreşlere Sinop Valisi Hasan İpek, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, İl Genel Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kabalı Köyü Er Meydanında düzenlenen güreş programına katılarak güreşçileri ve vatandaşlarla bayramlaşıp selamlaşan Vali Hasan İpek yaptığı açıklamada, "Kabalı köyümüz hem ekonomisiyle hem insanlarının güzelliğiyle hem de tabiatının güzelliğiyle Sinopumuzun en güzel köylerinden bir tanesi. Sizlerle birlikte böyle bir etkinlikte olmaktan gerçekten büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi.

Vali Hasan İpek’in konuşmasının ardından açıklama yapan Sinop Kabalı Köyü Dernek Başkanı Mehmet Polat, "Bugün yapmakta olduğumuz karakucak güreşlerinin ata sporumuza yakışır şekilde geçmesini ve pehlivanlarımıza başarılar dilerim" diye konuştu.

Vali Hasan İpek konuşması sonrasında, Kabalı Köyü Muhtarı Erol Yılmaz, Dernek Başkanı Mehmet Polat, Güreş Ağası Yaşar Yılmaz ve cazgırlara plaket ve Sinop’a özgü kotra hediye etti. Kabalı Köyü Dernek Başkanı Mehmet Polat ve Kabalı Köyü Muhtarı Erol Yılmaz Vali Hasan İpek’e plaket taktim ettiler.
Kaynak: İHA