Hasta Yakınlarından Kartal Belediyesi Çocuk Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi'ne Tam Not

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde Kartal’da kurularak 4-14 yaş aralığındaki çocuklara ve Türkiye’deki bütün engellilere hizmet veren Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, hasta ailelerinden tam not aldı.

Hasta Yakınlarından Kartal Belediyesi Çocuk Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi'ne Tam Not
Kartal Belediyesi, engelli bireylerin öz farklılıklarına ilişkin kendi algılarını kırmak ve "ben farklıyım" hissini gidermek noktasında yapmış olduğu çalışmaları Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde engelli hastalara vermiş olduğu hizmetle taçlandırdı. Ağız ve diş tedavileri sonrasında konuşması iyileşen, ağız kokularından ve ağrılarından kurtulan, çiğneme fonksiyonlarını tam olarak yerine getirebilip doğru beslenebilen ve estetik kaygılarından arınan bireyler daha mutlu, özgüvenli ve sağlıklı biçimde toplumda varlıklarını sürdürebiliyor.

Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde çocuğunun aldığı hizmetten dolayı yaşadığı memnuniyeti ifade eden Harika Ece Baklacıoğlu, "Ben bir engelli annesi olarak Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür ediyorum. Atakan’ı buraya getirirken çok mutlu geliyoruz. Daha önce gittiğim hastanelerde oğlumla ilgilenmek istemiyorlardı; ama burada tam tersi oldu. Kartal Belediyesinden aradılar ve engelliler için böyle bir hizmet verdiklerini, ihtiyacımız varsa yardım edebileceklerini söylediler, inanamadım. Atakan’ı düzenli olarak diş kontrollerine getirmeye başladım. Buradaki tüm çalışanlar güler yüzle hizmet veriyor. Çocuklarımızla yakından ilgileniyor. Doktorlar çok iyi. Atakan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde ameliyat oldu ve şu anda diş ağrısı çekmiyor. Ayrıca daha önce yemek yiyemiyordu, ameliyat sonrası yemek yiyebildiği için kilo bile aldı. Ben tekrar buradaki tüm çalışanlara ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür ediyorum" dedi.



Kartal Belediyesinin böyle bir hizmeti olduğunu öğrenince soluğu burada aldık”

Otizmli Ege Uysal’ın annesi Aytaç Uysal ise, "Ege’nin annesi ve babası olarak sürekli hastane aramak zorunda kalıyorduk. Kartal Belediyesi tarafından engellilere de hizmet veren bir diş hastanesi kurulduğunu öğrendik ve soluğu burada aldık. Biz bu hastane için Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e ve burası için emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Daha önce bu konuda büyük sıkıntılarımız oldu, buraya geldiğimizden beri hiç bir sorun yaşamadık, oğlumuz ameliyat oldu ve şu anda gayet mutlu, bugün de kontrole geldik" dedi.



“Çocuklarımı bu şekilde tedavi ettirebileceğime inanmazdım”

İki engelli çocuğu olan Hatice Ertaş ise bir belediyenin böylesine bir hizmeti olduğuna hala inanamadığını söyleyerek şunları dile getirdi:

"Zehra ve Fatma Nur adında 19 yaşlarında ikiz kızlarım var, ikisi de engelli. Biri tekerlekli sandalye kullanıyor diğeri ise tekerlekli sandalye kullanamayacak durumda. Zehra tekerlekli sandalye kullanabildiği için buraya getirebiliyorum onu. Bugün de ameliyat olacak. Fatma Nur’un diş kontrolleri için doktorlar evimize geliyor. Ben çocuklarımı bu şekilde tedavi ettirebileceğime inanmazdım. Bu yüzden buranın kurulmasını sağlayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e çok teşekkür ediyorum."

Kartal başta olmak üzere Türkiye genelindeki engelli vatandaşların diş tedavilerini ücretsiz olarak yapan Kartal Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 2016 Ağustos ayından bu yana 370 engelli vatandaşın tedavisini gerçekleştirerek rutin kontrollerini sağladı.
Kaynak: İHA