Gördes'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlandı

Manisa’nın Gördes ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü ilçede büyük coşkuyla kutlandı.

Gördes'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlandı
Gördes Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen Kurtuluş günü etkinliğine, Gördes Kaymakam Vekili Kemal Balaban, AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Uğur Aydemir, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Selim Kasacı, Cumhuriyet Savcısı Hakan Gürbüz, daire amirleri, belediye meclisi üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, "Bu aziz vatanın her karış toprağı ecdadımızdan bizlere emanettir. Bu aziz vatan, istiklali için gözünü kırpmadan ölmeyi göze alanların yurdudur. Şehadete korku ile değil, iman dolu yüreğiyle yürüyenlerin yurdudur. Nasıl ki kahraman milletimiz kurtuluş mücadelesini verdiyse, 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde de bu toprakların hiçbir zaman esaret altına, boyunduruk altına alınamayacağını daha önce eşi benzeri görülmemiş bir şekilde göstermiştir. 15 temmuz 2016 gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, cumhuriyetimizi, geleceğimizi yok etmek isteyen FETÖ mensubu vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. Ancak, kahraman milletimiz, darbe girişimini sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğratmıştır. Bizler, kurtuluş mücadelemizi, tarihi ve manevî dinamiklerimizi yaşamaya ve yaşatmaya çalışan bir kadro olarak; bütün gücümüzle modern, yaşanabilir, güzel bir Gördes oluşturmaya çalışıyoruz. Başta kurtuluş mücadelemizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

Başkan Akyol’un konuşmasının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten kompozisyon ve şiirler okundu. Şehzadeler Belediyesi Mehter Takımının verdiği konser sonrası ilçede düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Törende atlı birliklerde de kortej geçişi yaptı. Meydanda düzenlenen törenin ardından protokol üyeleri, şehir içi doğalgazın ve 1.Etap TOKİ mevkii sosyal konutların temel atma törenine katıldı.

Kaynak: İHA