Gazi Ovacıklı 14 Ay Sonra Meclis Toplantısına Katıldı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde ayağından yaralan Kahramankazan Belediye Meclis Üyesi Derya Ovacıklı, 14 ay sonra ilk kez meclis toplantısına katıldı.

Mecliste bulunanların alkışları eşliğinde salona giren Ovacıklı, yoğun ilgiyle karşılandı.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk, toplantıda yaptığı konuşmada, Ovacıklı'yı tekrar görevinin başında görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

15 Temmuz'un hiçbir zaman unutulmayacağını ifade eden Ertürk, '15 Temmuz hain darbe girişiminde ilçemiz büyük mücadele verdi. Bu uğurda 9 şehidimiz ve 92 gazimiz var. Bunlardan ikisi de meclis üyelerimiz Derya Ovacıklı ve Hüseyin Bayar'dır. Meclisimiz artık gazi ve kahraman meclis olmuştur. Gazilerimize Kahramankazan halkı adına tekrar teşekkür ediyorum.'' diye konuşu.

Derya Ovacıklı, toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada tedavisinin büyük ölçüde tamamlandığını ve günlük yaşamını sürdürecek hale geldiğini aktardı.

'14 ay sonra sizlerle birlikte olmak benim için büyük bir şeref' diyen Ovacıklı, şunları kaydetti:

'Halkımız büyüğünden küçüğüne, gencinden yaşlısına Akıncı Hava Üssü'nde büyük bir mücadele vererek kendisine yakıştığı gibi davrandı. Bir meclis üyesi olarak kaldığım yerden değil, çalışmalara çok daha ileri bir noktadan devam edeceğim inşallah. Bıraktığım yerde değil onu özellikle dillendirmek istiyorum. Nerede kalmıştık oradan başlayalım demek geçti çünkü. Kahramankazan'ımız 15 Temmuz gecesinde göstermiş olduğu cesaretle Kahraman unvanını da hak ederek aldı. Ben de bu ailenin bir üyesi olduğum için mutluyum, şükürler olsun.'

Kaynak: AA