Denizli'de Adli Yıl Açılışı

Denizli'de adli yıl açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Gazi Bulvarı'nda gerçekleştirilen törende, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz ve Baro Başkanı Müjdat İlhan, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Yılmaz, hak sahibine hakkını geciktirmeden en kısa sürede teslim edebilmenin verdiği iç huzurun adalet mensuplarının tek hedefi ve yegane gayesi olması gerektiğini söyledi.

Adaletin tesisinin toplumda yalnızca, düzen ve dirliği sağlanmakla kalmadığını vurgulayan Yılmaz, 'Adaletten yoksun olan toplumlar sadece haklarını kaybetmiş olmazlar. Hak kavramları yanında iyiye ve güzele olan inançlarını ve geleceğe dair tüm umutlarını da kaybederler.' dedi.

Yılmaz, yargıya vicdanını, adalet duygusunu yitirmiş, emirleri hukuktan ve vicdanından değil başka odaklardan alan hainlerin sızdığını bunun sonucunda büyük bir tahribatın yaşandığını, milletin büyük feraseti ve canını ortaya koyan duruşu ile bu ihanetin önlendiğini kaydetti.

15 Temmuz sürecinde yargının bir mensubu olmaktan gurur duyarak büyük bir özveri ile bu hainlere karşı mücadele yapıldığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

'Bu mücadele aynı şekilde yapılmaya da devam edilecektir. Bu irademiz kesindir. Kamu vicdanında adaletin gerçekleşeceği kanaat ve inancı oluşturacak kararlara imza atacağımız yeni adli yılımızın adliye çalışanları ve tüm Denizli'mize hayırlı olmasını diliyorum.'

Baro Başkanı İlhan ise, yeni adli yılın hayırlara vesile olmasını dileyerek, trafik kazasında hayatını kaybeden şehit Başsavcı Mustafa Alper'i anarak rahmet diledi.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Adalet Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Halil Ortaköy, başsavcıvekilleri, hakim, savcı ve idari personel katıldı.

Kaynak: AA