Darende'de Altyapı Çalışmaları

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Darende ilçesinde başlattığı içmesuyu ve kanalizasyon altyapı çalışmalarını sürdürüyor.

MASKİ'den yapılan açıklamaya göre, ekipler ilçede toplam maliyeti 19,5 milyon lira olan 193 kilometrelik içmesuyu, kanalizasyon altyapı yenileme ve bakım çalışmalarına devam ediyor.

MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, ilçe genelindeki çalışmalarının sürdüğünü belirterek, 'Malatya'nın tamamında altyapı çalışmaları yapıyoruz. Darende ilçesi genelinde maliyeti 6,2 milyon lira olan 55 kilometrelik altyapı çalışmamızı tamamladık. DAP kapsamında maliyeti 5,3 lira olan 46 kilometrelik sulama kanalı inşa ettik. Darende ilçesi genelinde çalışmalarımız kesintisiz devam ediyor.' dedi.

Darende genelinde tamamladıkları yatırımların yanı sıra devam eden ve planlanan yatırımlar da olduğunu aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

'Darende ilçesi genelinde maliyeti 2,1 milyon lira olan 15 kilometrelik kanalizasyon altyapı çalışmamız devam ediyor. Çalışmalarımız kapsamında 77 kilometrelik içmesuyu ve kanalizasyon altyapı çalışmaları planlıyoruz. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra yatırımlarını gerçekleştireceğiz.

Hedefimiz Malatya'nın genelini sağlam ve modern altyapıya kavuşturmak. İçmesuyu ve kanalizasyon altyapı sıkıntılarını en aza indirmek. Emeği geçen ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.'

Kaynak: AA