Bursa'da Adli Yıl Açıldı

Bursa’da yeni adli yıl törenle başladı.

Bursa'da Adli Yıl Açıldı
Bursa Adliye Sarayı bahçesinde düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, Bölge Mahkemesi Başkanı (BAM) Abdulkadir Şahin, Bölge Mahkemesi Başsavcısı Sait Gürlek, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Baro Başkanı Gürkan Altun, BAM Daire başkanları, savcıları, Bursa Adliyesi’nde görev yapan hakim, savcılar ve personel ile hukukçular katıldı.

Yeni adli yıl açılış töreninde konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, geçen yıl yargı teşkilatı olarak sıkıntılı günler yaşadıklarını söyleyerek, “Gerek ülkemiz, gerekse yargı teşkilatımız, tez zamanda ve en süratli bir şekilde bunu atlatmasını bilmiştir. İçindeki hain unsurları temizleyen yargı teşkilatı, geleceğe her zamankinden daha güçlü daha sağlam adımlarla ilerlemeye devam etmektedir” dedi.

Bursa Baro Başkanı Avukat Gürkan Altun, “Hukukun üstünlüğü ilkesinin vücut bulduğu, yargının bağımsız olduğu adli yıl dileriz. Çünkü yargı bağımsızlığı, adil yargılanma ve savunma hakkı eksik olduğu sürece ne adaletten ne de demokrasiden söz edebiliriz” diye konuştu.

Bursa’da Bölge Adliye Mahkemesi’nin (BAM) bugün itibaren hizmete başladığını, bir bölge başkanı, 18 daire başkanı, 50 hakim, 8 cumhuriyet savcısı olmak üzere toplam 78 hakim ve savcı ataması yapıldığını, 150 personelin bulunduğunu söyleyen Bursa Bölge Mahkemesi Başsavcısı Sait Gürlek, “Bugünden itibaren verilen kararlar İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne değil, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi dairelerine gelecektir” şeklinde konuştu.

Bir önceki yıl ülke için, yargı camiası için zor bir yıl olduğunu söyleyen Bursa Bölge Mahkemesi Başkanı Abdulkadir Şahin, “Cumhuriyet tarihinde görmediğimiz bir darbe kalkışmasıyla karşı karşıya kaldık. Yargının içerisinde malum yapıyla irtibatlı ve iltisaklı olduğu değerlendirilen 4 bin 200 hakim ve savcı meslekten uzaklaştırıldı ve haklarında soruşturma başlatıldı. Bu sebeple Türkiye’de yaklaşık 168 bin soruşturma ve dava hala devam etmekte. 52-53 bin civarında da tutuklu bulunmakta. Umarım bu adli yıl bir öncekinden iyi olur” dedi.

Törenden sonra protokol ve hakim, savcı, hukukçular ve personel bayramlaştı.
Kaynak: İHA