Başsavcı Yeldan'dan Yeni Adli Yıl Mesajı

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, adli yılın açılışı nedeniyle mesaj yayımladı.

Yeldan, mesajında, suçluları cezalandırmadan öte suç önleyici proje ve çalışmalara ağırlık verdiklerini belirterek, bu yıl faaliyete geçen Tarım Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Adana Göltepe Eğitim Tesisleri'nde hükümlülerin meslek edinmelerinin sağlandığını ve tahliyelerinden sonra topluma kazandırılmaları amacıyla kurs ve eğitimler düzenlendiğine dikkat çekti.

Cinsel istismar, aile içi şiddet, uyuşturucu ve örgütlü suçlarla mücadele alanında görev yapan tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde çalışmalar yürüttüklerini aktaran Yeldan, şunları kaydeti:

'Bu kapsamda faaliyete geçirilen Çocuk İzlem Merkezi ve Adli Görüşme Odaları ile suç mağduru kadın ve çocukların ikincil mağduriyetleri yaşamalarının önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Milli iradeyi yok sayan darbeci teröristlere karşı Türk yargı teşkilatı, demokrasinin ve milletinin yanında, vatanını ve devletini koruyarak hukukun gereklerini tavizsiz yerine getirmeye devam edecektir. 15 Temmuz’da yaşanan hain girişimini gelecek nesillere anlatmak, aziz şehitlerimize ve emanetlerine sahip çıkmak, gazilerimizle birlikte yürümek, tarihe, insanlığa ve milletimize olan en büyük borcumuzdur. Milletimiz ve devletimiz sonsuza dek huzur ve onurlu şekilde yaşayacak, hiç kimse milletimizi hesaba katmadan tek bir adım atamayacaktır.'

Kaynak: AA