Başkent'te Çifte Bayram Sevinci

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kurban Bayramı tatilini Ankara’da geçiren Başkentlilere, yüz binin üzerinde top, oyuncak ve bayram şekeri dağıttı. Bayramın 3 günü çoluk çocuk on binlerce vatandaşla buluşan Başkan Gökçek, çocukları hediyeleriyle sevindirdi, büyüklerin de bayramlarını kutladı.

Başkent'te Çifte Bayram Sevinci
Kurban Bayramı’nın ikinci gününden itibaren başladığı hediye dağıtım ve bayramlaşma gezilerini bayram sonuna kadar sürdüren ve Başkent’in 30 ayrı noktasında on binlerce Başkentliyle bir araya gelen Başkan Gökçek’e vatandaşlar büyük ilgi ve sevgi gösterilerinde bulundular. Tatil nedeniyle birçok vatandaşın ya sahil kentlerine ya da memleketlerine gitmesi nedeniyle yılın en tenha günlerini yaşayan Ankara’da, Başkan Gökçek’in özel olarak dizayn edilmiş otobüsü şehre adeta bayram coşkusu getirdi.

Başkent’in cadde ve sokaklarının sessizliği; Barış Manço’nun “Bugün bayram” isimli şarkısı ve Başkan Gökçek’in bayram tebriğinin anons edildiği otobüsün gelmesiyle birlikte önce bayram coşkusuna ardından hediyelerini alan çocuklarının sevinç çığlıklarıyla bozuldu.

Büyüklerin ya torunu ya çocuğu için; çocukların da kendileri için seçme şansı buldukları futbol, basketbol ve voleybol topu, badmington seti, yapışkan disk, bebek ve oyuncak araba gibi çok sayıda hediyelerini almaları günün ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Başkan Gökçek de bu süre içerisinde vatandaşlarla bayramlaşıp, bayram şekeri dağıttı.

“Ankara’da bayramlaşma turu” çocukların “Melih Amca teşekkür ediyoruz” cümleleriyle taçlanırken, büyükler de “Bayramınız kutlu olsun Başkanım” şeklindeki cümlelerle Başkan Gökçek’e sevgi gösterilerinde bulundular.

Yaklaşık 30 yıllık bayram hediyesi serüveni

Keçiören Belediye Başkanlığı döneminde başladığı ve ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde de sürdürdüğü bayramlarda çocukları sevindirme geleneğine yaklaşık 30 yıldır devam eden Başkan Gökçek’ten, belki de 30 yıl önce bayram hediyesi alan çocuklar bugün de anne-baba olarak kendi çocuklarına bayram hediyesini yine Başkan Gökçek’ten almanın mutluluğunu yaşadılar.

Kurban Bayramı’nın ikinci gününde başlayan ve 3 gün boyunca geç saatlere kadar; Altındağ, Mamak, Pursaklar, Keçiören, Gölbaşı, Çankaya, Yenimahalle, Etimesgut ve Sincan ilçelerinde belirlenen 30 ayrı noktada vatandaşlarla buluşan Başkan Gökçek, yol boyunca otobüsün üzerinden de vatandaşları selamladı.

Başkan Gökçek: “Bayram demek, barış demek, çocukları sevindirmek demek”

İlçe sokaklarında, meydanlarında toplanan Başkentlilerin bayramını kutlayan Başkan Gökçek, kendisini alkışlarla karşılayan vatandaşların bayramlarını da kutlayarak, şunları söyledi:

“Mübarek Kurban Bayramı’nızı tebrik ediyorum. Bayram demek, barış demek, çocukları sevindirmek. Allah daha nice bayramlara ulaştırsın. Onun için Ankara’nın dört bir tarafındayım, sizlerleyim. Bu bayramda ben de belediye başkanınız olarak bir yere gitmeyip, Ankara’da sizlerle bir arada olmak, özellikle çocukları sevindirmek istedim. Şimdi benim sizden bir istirhamım, bir isteğim var. Aramızda, içimizde, yakınımızda, ana babamızla, akrabalarımızla, komşumuzla zaman zaman küslüğümüz oluyor. Bu küslükten vazgeçeceğiz. Bayram günü demek barışma günü demek."

Başkan Gökçek, ülkeler arasında savaşlar yaşandığını, bu savaşlarda insanların büyük zarar gördüğünü belirterek, "Türkiye’de nasıl böyle güzel bayram sevinci yaşıyorsak, İnşallah; Suriye’de, Irak’ta, Afrika’da, Myanmar’da bütün müslümanların bayram sevinci yaşayacakları günleri görürüz" dedi.



Ankaralıların Başkan Gökçek sevgisi

Tatili fırsat bilerek şehir dışına giden Başkentlilerin çoğunlukta olmasına rağmen, Başkan Gökçek’in hediye ve bayramlaşma coşkusu nedeniyle sokaklara koşan Ankaralılar, Başkan Gökçek’e de büyük sevgi gösterilerinde bulundu. Genç yaşlı, çoluk çocuk on binlerce Başkentli, hem hediye sevinci yaşadı, hem Başkan Gökçek ile bayramlaşarak dertlerini anlattılar, hem de yine Başkan Gökçek’in elinden bayram şekeri ikramlarını aldı.

Özellikle çocukların hediyeler nedeniyle çifte bayram sevinci yaşadığı Başkan Gökçek’in bayramlaşma turlarında Başkentliler duygularını dile getirirken Melih Gökçek’e teşekkürlerini ilettiler.
Kaynak: İHA