Başkan Altan'dan Su Kesintilerine Su Kaynağından Tepki

Hatay’ın Payas ilçesinde Belediye Başkanı Bekir Altan, yaşanan içme suyu kesintilerini çözmedikleri gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi ve Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) yetkilerine Amanos Dağlarından gelen su kaynağından tepki gösterdi.

Başkan Altan'dan Su Kesintilerine Su Kaynağından Tepki
Başkan Altan beraberinde AK Parti Payas İlçe Başkanı Veysi Güler ve belediye çalışanları ile birlikte su kesintilerini sona erdirmek için oluşan arızayı gidermek için Amanos Dağlarından gelen bölgedeki su kaynağına çıktı.

İlçenin su ihtiyacı için kullanılan su kaynağı alanında inceleme yapan Başkan Altan, "Hatay Büyükşehir Belediyesi ve HATSU yaklaşık bir aydan bu yana güvenlik sorununu bahane edip, ilçemizdeki su sorunu ile ilgilenmemektedir. Bir aydan beri Payas halkı susuzluktan çok ciddi manada sıkıntı yaşarken, artık yaşanan susuzluk had safhaya ulaşmıştır. Milletimize olan sorumluluğumuz gereği Büyükşehir belediye ve HATSU yetkililerine çağrı yaptık ‘gelin yapın’ diye. Eğer yapamıyorsanız söyleyin biz gelip yapalım dedik. Bir aydır zaman tanıdık bir tek ses gelmedi" diye konuştu.

Başkan Bekir Altan, şebeke borusundaki patlağı birlikte gidererek suyu tekrar halkın kullanımına sunduklarını kaydetti.

Kaynak: İHA