Bağımlılıkla Mücadele Köyü Bursa'da Kuruluyor

Bursa’da temel amacı bağımlılıkla mücadele olacak ve uyuşturucudan kurtulmak isteyen gençlerin tarımla, el sanatlarıyla tedavi olacağı ‘İnsanlık Köyü’ projesinin yapım çalışmaları sürüyor.

Bağımlılıkla Mücadele Köyü Bursa'da Kuruluyor
Bursa’nın Orhaneli ilçesine bağlı Nalınlar Mahallesi’nde köy tarzı yaşam biçimi ile dizayn edilen bungalov evlerden oluşan ‘İnsanlık Köyü’ projesi tüm hızıyla sürüyor. Uyuşturucu bağımlısı gençlerin tarım ve el sanatları ile uğraşlarla tedavi olmasını sağlayacak olan ve Türkiye’de ilk defa gerçekleşen proje kapsamında 3 büyük köy kurulacağı bildirildi.

Çalışmaları inceleyen Bursa Valisi İzzettin Küçük, "Doktorlarımızın, din görevlilerimizin ve sosyal uzmanlar gözetiminde uyuşturucuya bulaşmış yarınlarımızın teminatı gençlerimiz buralarda el sanatlarıyla, tarımla ve daha pek çok uğraşla tedavi görecekler. Birinci aşaması tamamlanmak üzere ve bağımlıların alımlarına da başlandı. İnşallah artık evladı olan her ana-baba gibi benimde yüreğimi derinden yaralayan, sokaklarda kendinden geçmiş, ölümün pençesindeki körpecik bedenlerimizi, gençlerimizi uyuşturucu denen bu illetten topyekun bir mücadele ile kurtaracağız" dedi.

’İnsanlık Köyü’ diye adlandırılan projenin yapım çalışmalarına katılan Vali Küçük, inşaat sektörüne yabancı olmadığını gözler önüne serdi.
Kaynak: İHA