Altın Düşmeyince, İmitasyonu Gözde Oldu

Antalya’da altın almaya gücü olmayan vatandaşlar, düğün ve özel günler için yurt dışından getirilen imitasyon altına yöneliyor. Görünüşleri gerçek altınla neredeyse bire bir aynı olan imitasyon altınların fiyatları ise 10 ila 100 TL arasında değişiyor.

Altın Düşmeyince, İmitasyonu Gözde Oldu
Son yıllarda yükselen altın fiyatı, dar gelirli vatandaşların gözünü ’çakma’ altın olarak bilinen imitasyon altınlara yöneltti. Yine dar gelirli düğün sahiplerinin de etrafa mahcup olmamak için alış yaptığı imitasyonlar ile gerçeği arasında da kat kat fark bulunuyor. 10 ile 100 lira arasında alıcı bulan imitasyonlar ise Çin ve Dubai gibi ülkelerden Türkiye’ye getirtiliyor. Son zamanlarda yükselen fiyatlar nedeniyle altın alamayanlar ise çareyi imitasyon altınlarda buluyor.

Antalya Kuyumcular Odası Başkan Vekili Varol Astarcıoğlu, altının son 10 yılda gösterdiği 6-7 kat artış gösterdiğini ve bu artışın dar gelirli vatandaşları imitasyon altına yönelttiğini söyledi.

İmitasyon takıların genelde Çin’den geldiğini belirten Astarcıoğlu, “Bu tarz ürünler genelde semt pazarlarda satılıyor. Maddi imkanı iyi olmayan kitle, elde edemediği takıyı bu pazarlardan temin edip düğünlerde takabiliyorlar. Fiyatları da gayet ucuz. 10 lira ile 100 lira arasında değişiyor. 3-4 bin liralık altını 50 liraya alabiliyorsunuz” dedi.

İmitasyonlarda daha çok çeşit olduğunu ve bunun da vatandaşlar için cazip geldiğini söyleyen Astarcıoğlu, kuyumcuların ise bu durumda olumsuz yönde etkilenmediğini savundu. Sahte satıcılara karşı vatandaşları da uyaran Astarcıoğlu, “Bunun değeri 300 lira ama 100 liraya satıyorum diyenlere karşı halkımız dikkatli olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA