Almanya'da Yangında Yaralanan Türklere DİTİB'den Ziyaret

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hakan Aydın, Duisburg-Meiderich semtinde meydana gelen yangın faciasında zarar gören Türk ailelerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Almanya'da Yangında Yaralanan Türklere DİTİB'den Ziyaret
DİTİB Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hakan Aydın, Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti‘nde Türklerin ve yabancıların yoğun yaşadığı Duisburg şehrinde 10 kişinin yaralandığı ve 2 kişinin hayatını kaybettiği yangının çıktığı binayı ziyaret etti. Aydın, olay yerinde yangında zarar gören ailelerle bir araya geldi.

"DİTİB, yaraların sarılması için destek olacak"

Duisburg-Meiderich DİTİB Camii’ne 30 metre mesafedeki binada çıkan yangınla ilgili aile büyüklerinden ve mahalle sakinlerinden bilgi alan Aydın, olay mahallinde şöyle konuştu:

"Özellikle son dönemlerde cami ve Müslümanlara yönelik saldırılar endişe verici. Siyasi kutuplaşmaların toplumda verebileceği zararlar açısından ders alınması gerekir. Olayın açığa çıkarılması için her türlü çabanın gösterilmesini yetkililerden bekliyoruz. Bu elim olay nasıl sizlerin ciğerini yaktı ise bizlerin de ciğerlerini o şekilde yaktı. Bu yangın faciası derin üzüntüler yaratıp, endişelere yol açmıştır. Olay yerinde incelemelerde bulunan ekipler, kundaklama ya da ırkçı saldırı ihtimaline karşı araştırmalarını sürdürmekte. Geçmişte yaşanılan acı hadiseler yine bir ırkçı saldırı mı konusunu zihinlere taşımaktadır. Yapılan çalışmalarda ve açıklamalarda toplumun hassasiyetlerine dikkat edilmeli, Türk vatandaşların ve onları temsil eden Müslüman teşkilatların kaygıları, üzüntüleri ve hassasiyetleri dikkate alınmalıdır. Bu facia Meiderichli Alman, Türk ve diğer milletlerden insanları da derinden üzmüştür. Toplum menfaatini gözetme ve insanlara hizmet götürmeyi kendisine ilke edinen DİTİB, bu feci yangın sonucu oluşan yaraların sarılması ve din kardeşlerimize karşı vazifelerimizi yerine getirme konusunda üzerine düşeni yapacaktır. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) olarak hayatını kaybeden Romanyalı kardeşlerimize taziyelerimizi, geride kalan yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."
Kaynak: İHA