Afyonkarahisar'da Jandarmadan 'Drone'lu Uygulama

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, bayram boyunca trafik akışının yoğun olduğu yollarda insansız hava aracı (drone) ile denetim gerçekleştirdiği bildirildi.

Afyonkarahisar Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ve asayiş ekipleri tarafından bayram boyunca trafik denetimleri yapıldığı belirtildi.

Vatandaşların bayram tatili süresi içerisinde kara yolu üzerinde güvenle seyretmelerini sağlamak maksadıyla, trafik akışının yoğun olduğu Dinar-Çay yolu ve Emirdağ-Eskişehir yol güzergahında trafik denetimlerinin gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

'Trafik ve asayiş ekiplerince müşterek yapılan trafik denetimleri drone ile desteklenerek, özellikle yol güzergahlarında hatalı sollama, şerit ihlali ve yakın takip” gibi kural ihlali yapan sürücüler tespit edilerek kontrol noktalarında durdurulup ikaz edilmiştir. Uygulama yapılan tüm noktalarda sürücü ve yolculara şeker, kolonya ikram edilerek, sürücülere yol güzergahları hakkında uyması gereken kurallara ilişkin bilgilendirme yapılmıştır.'

Kaynak: AA