Yahyalı'da Pilav Şenliği Düzenlendi

Kayseri’nin Yahyalı İlçesinde 1. Geleneksel Pilav Şenliği düzenlendi.

Yahyalı'da Pilav Şenliği Düzenlendi
Yahyalı Belediyesi’nin desteği ile Çubuklu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Çubuklu Mahallesi’nde düzenlenen şenliğe mahallede halkı büyük ilgi gösterdi. Şenliğe katılan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, burada yaptığı konuşmada bayramların birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik günlerini olduğunu belirterek, şenliğe katılanların bayramını kutladı. Şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Esat Öztürk, “Mahalle halkımızın, dışarıdan şenliğe gelen kardeşlerimizin, bayramını kutluyorum. Cenab-ı Allah sağlık, sıhhat ve afiyet içerisinde bizleri nice nice bayramlara kavuştursun. Birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma, paylaşma, dayanışma, yakınlaşma, bir olma, iri olma ve diri olmak için Cenab-ı Allah bu günleri bizlere bayram kıldı diye düşünüyorum” dedi.

Çubuklu Mahallesi ile her zaman gurur duyduğunu, mahallenin ihtiyaçlarını her zaman canla başla karşılamaya çalıştıklarını belirterek başarı için 3 temel şartın olması gerektiğini vurgulayan Başkan Öztürk, “Üç şart başarıyı getirir. Birincisi belediye başkanının ve muhtarın hevesi, ikincisi belediyenin kesesi, üçüncü ise insanların nefesidir. İsterken üslubu ile istersek başarı gelecektir. Muhtarımızı ben burada tebrik ediyorum. O her zaman istemesini bildi. Mahallemizde birliktelik gerçekten başarıyı getirdi.” İfadelerini kullandı. Sözlerine belediyecilik hakkında bilgiler vererek ve mahallede yapılan çalışmalara değinerek devam eden Başkan Öztürk; “Belediyecilik insana dair her şeyi kapsar. Doğana beşik, ölene mezarız. Biz ağlayanla ağlar, oynayanla oynarız. Gerek park bahçe, gerekse yol yapımı aklınıza her türlü ne gelirse imarlı bir şehir, imarlı bir ilçe, imarlı bir mahalle bırakmak yine bizim görevimizdir. Allah’a hamt olsun buraya geldiğim zaman hizmeti görüyorum. Muhtarımızla hizmetlerin devamı için istişare halindeyiz. Yapacağımız eksiklerimiz var. Mahallemizin suyu konusunda verdiği destekten dolayı Büyükşehir Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Burada 60’a yakın metruk binayı kaldırdık. Doğalgaz konusunda talepleriniz oldu. Bu mahalleye doğal gaz yakışır diye düşünüyorum. İnşallah doğalgazın buraya gelmesi için gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Şenlikte mahalle sakinleri halk oyunlarından örnekler sergiledi. Dağıtılan etli pilav ikramı ile şenlik son buldu. Şenliğe Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’ün yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Esat Türkmenoğlu ve mahalle dernek yöneticileri de katıldı.

Kaynak: İHA