Simav'da Kurtuluş Bayramı Coşkusu

Kütahya’nın Simav ilçesinde, 95. yıl kurtuluş bayramı Kaymakamlık ve Belediye işbirliği ile hazırlanarak, coşkuyla kutlandı. Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Simav Belediye başkanı Süleyman Özkan, protokol, gaziler ve çok sayıda Simavlı vatandaşın katıldığı 4 Eylül Kurtuluş Şenlikleri’ne, Manisa’nın Demirci ilçesi Yeşiloba Yarenleri ile Azerbaycan Kültür Bakanlığı Halk Dansları ekibi de destek verdi.

Simav'da Kurtuluş Bayramı Coşkusu
Simav Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen kurtuluş bayramı töreni, Simav yarenlerinin Karşıyaka’dan Simav’a inişiyle başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Simav belediye başkanı Süleyman Özkan açılış ve kutlama konuşmasını yaptı. Başkan Özkan, “Bugün Simav’ın düşman işgalinden kurtuluşunun ve bu topraklarda Türk hakimiyetinin kıyamete kadar var olacağının, dünyaya kabul ettirilişinin 95. Yılını kutluyoruz. Simav, Milli Mücadelenin en başından itibaren her aşamasında yer almıştır. 1919’da İzmir’in işgal edilmesinden sonra Simavlılar tepkilerini koymuşlar ve bu işgali protesto ederek, 19 Mayıs’ta sadrazamlık makamına bir telgraf çekmişlerdir. Savaşların verdiği yokluğun yanında bir de Simav’da meydana gelen büyük yangına rağmen, Milli Mücadelede Simavlılar bütün varlıklarını ortaya koymuşlardır, Simavlılar cepheden cepheye koşmuşlardır. Bunun sonucunda 25 şehit verilen Simav’da, Savaşlarda üstün cesaret gösteren 100’ün üzerindeki Simavlıya İstiklal Madalyası verilmiştir” dedi.

Simav Belediyesi yaz okulu sporcularının gösterileri ve Azerbaycan Kültür bakanlığı Halk Dansları ekiplerinin gösterileri ile Demirci yarenleri gösterilerini sundular.

Simav yarenlerinin kapanış gösterilerinin ardından, önceki yaren başı Hulusi Nasuhoğlu’nun şirşane tüfeği ile baskın zeybeği oyunuyla 4 Eylül Simav’ın Kurtuluş Bayramı sona erdi. (MEİ-EFE)
Kaynak: İHA