Osmangazi'de Kurban Satış Yerleri Temizlendi

Bursa’nın Osmangazi Belediyesi, Kurban Bayramı dolayısıyla ilçe genelinde kurulan kurban satış yerlerinde, 8 iş makinesi ve 10 kamyon ile temizlik çalışmalarını tamamladı.

Osmangazi'de Kurban Satış Yerleri Temizlendi
Kurban Bayramı’nda vatandaşların hem kurbanlık ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilmeleri hem de hijyenik ortamda hayvanlarını kesmelerini sağlamak amacıyla ilçenin çeşitli noktalarına kurban satış yerleri kuran Osmangazi Belediyesi, bayramın ilk gününden itibaren temizlik çalışmalarına aralıksız devam etti. Kurban Bayramı’nda çevre ve görüntü kirliliği yaşanmaması için, Yunuseli ve Veysel Karani mahallelerinde kurulan satış yerleri, Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlenerek dezenfekte edildi.

İş makineleriyle yoğun mesai harcayan ekipler, bayramın üçüncü günü itibariyle satış yerlerinde temizlik çalışmalarını yürüttü. Gün boyunca süren temizlik çalışmalarında, 8 iş makinesi ve 10 kamyonla birlikte ekipler, satış alanlarını günlük yaşama uygun hale getirdi.

Kurban Bayramı süresince 300 kişilik ekibin vatandaşların hizmetinde çalıştıklarını hatırlatan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Kurban Bayramı boyunca, Fen İşleri, Temizlik İşleri, Park Bahçeler, Veterinerlik ve Zabıta Müdürlüğü’nden 300 kişilik ekibimiz vatandaşlarımızın hizmetinde çalıştılar. Bayram süresince 10 adet su tankerimiz görevlendirildi. Ayrıca hayvan satış ve kesim yerlerinde et torbası ve atık torbası dağıtılarak çevrenin temizliğine dikkat edildi. Bayramın üçüncü gününden itibaren de 8 iş makinesi ve 10 kamyon ile özellikle kurban satış yerlerindeki temizlik çalışmaları yapıldı. Ekiplerimizin çalışmalarının ardından bu alanlar, günlük yaşama uygun hale getirildi" diye konuştu.

Kaynak: İHA