MÜSİAD Konya Şubesi Bayramlaşma Programı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi’nin geleneksel hale getirdiği bayramlaşma programı gerçekleştirildi.

MÜSİAD Konya Şubesi Bayramlaşma Programı
MÜSİAD konferans salonunda siyaset, iş dünyası ve üyelerin bir araya geldiği bayramlaşma programında gündem Konya’nın Ağustos ayında gerçekleştirdiği ihracat rekoru, Konya üzerinden yürütülmeye çalışılan algı operasyonu ve Arakan’da Müslümanlara yönelik uygulanan zulüm oldu.

Geçtiğimiz hafta bazı ulusal basında Fethullahçı terör örgütü üzerinden Konya ve Konya halkına yönelik algı operasyonları başlatıldığına dikkat çeken MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, “FETÖ üzerinden Konya’ya yönelik yürütülen karalama adımlarını şiddetle kınıyoruz. Konya’yı ve içinde barındırdığı değerleri bilmeyenlerin bu tür bir çaba içine girmesi son derece anlamsızdır. Konya, hoşgörüsü olduğu kadar adaleti, merhameti olduğu kadar da azameti olan bir şehirdir. Devletine ve milletine hainlik eden her kim olursa olsun kesinlikle cezalandırılmalı ve şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamalıdır. Konya’mız 15 Temmuz darbe girişiminde olduğu gibi bugünde Vatanına, Milletine ve Dini değerlerine sahip çıkmaya devam edecektir. Konya ve Konya halkı üzerinden yürütülen bu tür algı operasyonlarına da asla izin vermeyeceğiz. Bayram öncesi Arakan’da 3 binden fazla Müslüman katledildi. Bu katliamı görmezden gelen Avrupa ülkelerini ve Birleşmiş Milletleri şiddetle kınıyoruz. Arakan’da zulüm gören mazlumlar yalnız bırakmamalıdır. İslam Ülkelerinin birlik ve beraberlik içinde ortak hareket ederek Arakan’daki sorunun biran evvel çözülmesi gerekmektedir. Ekonomide yaşanan gelişmelere değinecek olursak; bayram öncesi açıklanan 2017 yılı Ağustos ayı ihracat verileri iş dünyasının temsilcileri olarak bizleri son derece memnun etmiştir. Konyamız Ağustos ayı içerisinde 144,88 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek rekor kırmıştır. En çok ihracat ise Irak, Almanya ve İran’a yapılmıştır. Açıklanan rakamlar özel sektörümüzün Ülke ve Kentimizin ihracatına katkısı ortadadır” dedi.



"Konyamızın Türkiye’ye referans bir şehir olduğunu yeniden gördük"

Dünya ülkelerinin ve özellikle İslam aleminin Arakan’daki katliamı sessiz bir şekilde izlediğini belirten Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk ise, “Konyamızın Ağustos ayı ihracatında tarihi rekor elde etmiştir. 10 günlük idari izin olmasaydı bugün bu rakam 150 milyon doları geçmiş bile olabilirdi. Konya’ya yönelik yapılmaya çalışılan algı operasyon gerçekten bir şehre yapılabilecek en kötü ve en büyük ihanettir. Bunu yapanlar kendi geçmişleriyle yüzleşmelidir” diye konuştu.

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü de, “Bir tarafta bayram neşesini yaşarken diğer taraftan dünya üzerinde yaşanan olumsuzluklar bu sevincimizi yerini burukluğa bırakmaktadır. Cenabı hak dünya üzerindeki Müslümanların yar ve yardımcısı olsun. Konya’nın milli ve İslami duruşu o kadar net ki tüm hainler fırsat buldukça Konya’ya saldırmayı görev atfediyorlar. Bu duruş bizim doğru yerde olduğumuzu gösteriyor. Konyamızın Türkiye’ye referans bir şehir olduğunu yeniden gördük. Biz milli ve İslami duruşumuzu sürdürmeliyiz. Birlik ve beraberliğimizden taviz vermemeliyiz. Konyamızın Ağustos ayı ihracat rakamları bizlere çifte bayram yaşattı. Bu trendin devam edeceğini, 2017 yılının sonunda Konya ve Türkiye yeni bir ihracat rekorunu kıracağına inanıyoruz. Ülkemizin tatile değil, üretmeye, çalışmaya ve ihracat yapmaya ihtiyacı vardır” ifadelerini kullandı.

AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli’nin ardından sözü alan Milletvekili Ziya Altunyaldız’da, “Konyamızın son dönemde uğramış olduğu saldırılar karşısında MÜSİAD Konya başta olmak üzere diğer kuruluşlar dimdik ve dipdiri ayakta durmuştur. Konya Milli duruşun kalesidir. Bir yere saldırılacak olunursa önce Konya’dan başlanır daha sonra diğer yerlere sirayet ettirilir. Ama Konya dik duruşuyla, birlik ve beraberliğiyle bu saldırıları atlatmıştır. Tüm sivil toplum örgütlerimiz Konya’mızın birlik ve beraberliği koruma noktasında hassas davranmıştır. Bir şehir ne kadar diriyse ne kadar üretkense, birbirine bağlıysa o şehre olan saldırılar tabiri tacizse vız gelir tırıs gider. Bu noktada siyasetçiler olarak da biz üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Konya ekonomik ve sosyal yapısı olarak Türkiye’nin ana omurgası olmaya ve kalesi olmaya devam edecek” dedi.



"İslam Birliği Teşkilatının ruhu yok adeta canlı bir cenazedir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da, İslam dünyasının uzun süredir kan ağladığını söyleyerek, “İslam İşbirliği Teşkilatı Birleşmiş Milletler örgütünden sonra en büyük yapılanmalardan biridir. Ancak İslam İşbirliği Teşkilatının ruhu yok adeta canlı bir cenazedir. Herkesle her şeyle uğraşıyor, ilgileniyor ama nerede Müslümanlara yönelik bir zulüm varsa eziyet varsa görmezden geliyor. İslam ülkeleri bir bir işgal edilirken, Müslümanlar eziyete uğrarken bunu kınamaya bile cesaret edemiyor. Yine Türkiye’ye iş düşüyor. Nerede bir mazlum varsa yanında olan ülkemiz, büyük bir sorumluluk alarak hareket ediyor yine de edecektir” dedi.

Sorgun, “Konyamızın ihracat rakamlarındaki artış sizleri memnun ettiği gibi bizleri de son derece memnun etmiştir. İhracatımız, büyüme rakamlarıyla birlikte artıyor, işsizlik rakamları düşüyor. İşsizlik oranı daha aşağıya çekmek için burada hepinize ayrı ayrı görevler düşüyor. Bu noktada güzel ve başarılı çalışmalara imza attınız. Gayretinizi sürdürün. Ülkemizdeki işsizlik rakamları hiçbir zaman gerçeği yansıtmamaktadır. Türkiye’de işsizlik yoktur, iş beğenmeme vardır. Hep beraber bu algıyı değiştirmemiz gerekiyor. Başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum” diye konuştu.

MÜSİAD Konya Şubesi 3. Dönem Şube Başkanı Ziya Özboyacı, 5. Dönem Şube Başkanı Aslan Korkmaz, 6. Dönem Başkanı Dr. Lütfi Şimşek’in selamlama konuşmasının ardından bayramlaşma programı sona erdi.

Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız ve Muhammet Uğur Kaleli, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KSO Başkanı Memiş Kütükçü, MÜSİAD Konya Şubesi 3. Dönem Şube Başkanı Ziya Özboyacı, 5. Dönem Şube Başkanı Aslan Korkmaz, 6. Dönem Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyeleri ile iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Kaynak: İHA