Mardin Valisi Mustafa Yaman Açıklaması

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman, artık kültür turizminin de tercih edildiğini belirterek, kentteki otellerdeki doluluk oranının arttığına dikkat çekti.

Mardin Valisi Mustafa Yaman Açıklaması
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Burada kent protokolü ve vatandaşlarla bayramlaşan Vali Yaman, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Kentte bayramın huzur içerisinde geçtiğini belirten Vali Yaman, “10 günlük tatil süresi içerisinde Mardinli hemşerilerimiz ve dışarıdan gelen misafirlerimizle ilimizde güzel bir bayram yaşanıyor. Büyükşehir olarak halkın ihtiyaçlarını daha fazla gidermek zorundayız. Hayvan satış yerlerini ayarladık, bunların duyurularını yaptık, hayvan kesim yerlerini de belirledik, bizim belediyemize ait kesimhanelerde ücretsiz kesim hizmeti verdik. 10 günlük tatilin en önemli konusu trafik sorunu bu sorunla ilgili gerekli önlemlerimizi bayram öncesi trafik ekiplerimizle beraber aldık. Tüm hemşerilerimize ve dışarıdan gelen misafirlerimize iyi ki Mardin’e geldiler diyorum. Tüm il olarak dışarıdan gelen misafirlerimiz ile ilgileniyoruz. Deniz tatilini tercih edenler artık kültür turizmini de tercih ediyor. Şuanda otellerde ki doluluk oranlarımız artıyor. Tüm bayramları Süryani cemaatimiz ile birliktelik içerisinde geçiriyoruz. Dinlerin ve dillerin kenti Mardin’de özlenen bu huzur ortamında kardeşçe bir bayram kutlamanın gururunu yaşıyoruz” dedi.



“Okullar açılınca yollar sorun olmayacak”

Mardin’de başlatılan altyapı çalışmasının aralık ayına kadar tamamlanacağını kaydeden Vali Yaman, “Şehirde ciddi bir yol çalışması başlattık. 880 kilometre yol yapacağımızı söylemiştik, 700 kilometreyi de karayolları ile beraber yapıyoruz, yani bin 500 kilometrelik bir yol çalışmamız oldu. Bunun bin 100 kilometresi sıcak asfalt, 400 kilometresi sati kaplama bunun önceliğini şuna verdik tarihi yerleri ilk olarak yaptık. Dara bizim için çok önemli Dara’nın yolu sıcak asfalt yapıldı. Grup yollarımız ve şehir merkezinde de sıcak asfalt yaptığımız yerler var. Diğer ilçelerimizde de şehir içinde bulunan bazı yollar sıcak asfalt yapıldı. Kızıltepe kavşağında ki battı, çıktı projemiz hızla devam ediyor. Aralık sonu itibarı ile de son bulacaktır. Yol çalışmalarımızda trafiğin aksamasından korkuyordum. Ama şuana kadar bir aksama yaşanmadı. Aynı önlemleri bayramdan sonra aynı tedbirleri okulların açılması nedeniyle alacağız. İnşallah herhangi bir sıkıntı olmayacak diye düşünüyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA