Kasaplar Bayramda Et Satmadan Para Kazandı

Kurban Bayramı nedeniyle neredeyse hiç et satamayan kasaplar, rızıklarını bu kez vatandaşların getirdiği kurbanlık etleri işleyerek çıkardı.

Kurban Bayramı nedeniyle neredeyse hiç et satamayan kasaplar, vatandaşların getirdiği kurbanlık etleri işleyerek 'bayram' etti.

Tekirdağ'da Kurban Bayramı'nda, talep üzerine kıyma çeken ve sucuk dolduran kasaplar, vatandaşların talebini karşılamak için yoğun mesai harcıyor.

Çınarlı Mahallesi'nde kasaplık yapan Mehmet Ali Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram öncesi işlerinde biraz durgunluk yaşanmasına rağmen bayramda fazla mesai yaparak gece geç saatlere kadar çalıştıklarını söyledi.

Bayramda yaklaşık 15 ton kıyma çektiklerini belirten Akyüz, 'Kurbanlarını kesen vatandaşlar etlerinin bir kısmını kıyma yaptırmak için kasapları tercih ediyor. Bu yüzden kasaplar da bayramın birinci gününden sonra yoğunluk yaşanmaya başlıyor. Bayram dolayısıyla 2-3 gündür baya yoğun mesai harcıyoruz.' dedi.

Akyüz, günde ortalama 7 ton kıyma çektiklerini ve bayramda hiç et satmamalarına rağmen iyi gelir elde ettiklerini ifade etti.
Kaynak: AA