Jandarmanın Denetimleri

Van’da jandarma ekipleri, Kurban bayramı tatili süresince uygulamalarına aralıksız devam ediyor. Yapılan denetimlerde 32 araç trafikten men edilirken sürücülere ise 25 bin 565 TL idari para cezası uygulandı.

Jandarmanın Denetimleri
10 günlük Kurban Bayramı tatilinin son gününe girilirken tatilini Van’da geçiren vatandaşların geri dönüşleri de başladı.

Geri dönüş yolunun acıyla son bulmaması için jandarma ve emniyet birimleri denetimlerine aralıksız devam ediyor. "Türkiye Trafik Güvenliği Denetimi-6" kapsamında jandarma ve polis trafik ekipleri tarafından Van’da da denetim ve kontroller gerçekleştirildi.

43 ekiple 131 trafik personelinin katıldığı denetimlerde bin 450 araç kontrol edildi. 32 araç trafikten men edilirken araç sürücülerine ise 25 bin 565 TL idari para cezası uygulandı. Yetkililer, jandarma trafik sorumluluk bölgesinde tatilin 9 gününde 7 trafik kazasında 17 vatandaşın yaralandığı belirtilirken sürücülerin dönüş yolunda trafik kurallarına uymalarını, hız yapmamalarının ve emniyet kemeri kullanmalarının can ve mal güvenlikleri açısından önemli olduğu vurgulandı.
Kaynak: İHA