Gür Yaprak Köylüleri Piknik Gününde Buluştular

Erzurum’un Oltu İlçesi’ne bağlı Gür yaprak köyü Kurban Bayramının üçüncü günü Çankırot (büyük düz) de buluştular.

Gür Yaprak Köylüleri Piknik Gününde Buluştular
Güryaprak köylüleri Kurban Bayramı nedeni ile Gurbatten sılaya ziyarete gelen gurbetçiler köyün ilk piknik gününü Çankırotta yaptılar. Güryaprak Sarıçam ormanları arasında doğal stadyumu andıran soğuksular bol oksijen olan Çankırot düzlüğünde yapılan piknik gününün sunuculuğunu Kürşat Aslan yaptı. Günün erken saatlerinde Çankırota giden köylüler semaverler yaktı cağ kebap hazırladılar.

Köy Muhtarı Saydam Kaya, açılış konuşmasında, “Birlik beraberlik adına yaptığımız bu güzel piknik gününde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederim.” dedi.

Piknik gününü organize eden Bursa Osman Gazi Erzurumlular Dernek Başkanı Selahattin Aslan ise konuşmasında, “ Bursa’da köyümüzde bir piknik günü yapmak için bir yönetim kurulu oluşturduk. Sağolsun herkes destek oldu. 10 gün önce geldik piknik gününün yapılacağı Çankırotta düzenlemeler yaptık ve bugün anlımızın akıyla piknik günümüzü yapıyoruz. Maddi ve manevi desteğini esirgemeyen bütün köylülerime teşekkür ediyoruz. Yılda bir kez de olsa gurbeti sılaya taşımak, birlik ve beraberlik adına düzenlediğimiz bu piknik günümüzün ilkini biz başlattık inşallah bundan sonra geleneksel hale getireceğiz. Her yıl yapacağız bu vesile ile herkesin Kurban bayramını en içten dileklerimle kutlarım” dedi.

Festivalde köylüler bir yıl sonraki yapılacak olan piknik gününde yapılacak masrafları karşılamak için piknik ağası seçtiler. 10 kişinin katıldığı ağalık yarışmasında 5 bin lira bağış ile Fahim Yiğit alırken Piknik gününün manevi ağası yüz beş yaşında olan Hamdi Yücel oldu. Gür Yaprak köylüleri orkestra eşliğinde doyasıya halay çekip eğlendiler.
Kaynak: İHA