Forum Erzurum'dan 'Otağ, Bir Kuruluş Öyküsü' Etkinliği

Erzurumluların buluşma noktası Forum Erzurum, okula dönüş zamanında çocuklara yönelik özel bir etkinliğe imza atıyor. 9-17 Eylül tarihleri arasında Forum Erzurum’u ziyaret eden çocuklar, Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşundan hemen önce, bir Türkmen Obası’nın günlük hayatına tanık olma fırsatı bulacak.

Forum Erzurum'dan 'Otağ, Bir Kuruluş Öyküsü' Etkinliği
Alışveriş, sinema, lezzet ve eğlenceyi aynı çatı altında buluşturan Forum Erzurum, okulların açılma döneminde çocuklara yönelik özel bir etkinlik düzenliyor. Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşundan hemen önceki dönemde, aynı topraklarda varlık gösteren bir Türkmen Obası’nın günlük yaşamı temasıyla gerçekleştirilecek “Otağ, Bir Kuruluş Öyküsü”, 9-17 Eylül 2017 tarihleri arasında her gün, saat 14.00’ten 19.00’a kadar tüm çocukların katılımına açık olacak.

Etkinlik kapsamında obanın günlük yaşamı temasıyla eğitici ve eğlendirici bir dizi atölye çalışması ve oyun düzenlenecek. Kostüm giyme töreni, oyun hamurundan çanak çömlek yapım atölyesi, kilim dokuma atölyesi, yayık yayma, sepet örücü, at binme, okçuluk gibi faaliyetlerin yanı sıra Forum Erzurum ziyaretçisi minikler Dede Korkut Hikayeleri ile de tanışma fırsatı yakalayacak.
Kaynak: İHA