Diyarbakır'da 4 Kırsal Mahallede Sokağa Çıkma Yasağı

Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenecek operasyon nedeniyle 4 kırsal mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 4 kırsal mahallede terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenecek operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

Lice Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçe kırsalında faaliyet yürüten, aralarında örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen PKK'lı teröristler ve işbirlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, bölgede teröristlerce kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanları ve uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesi, malzemelerinin ele geçirilmesi amacıyla operasyon düzenleneceği belirtildi.

Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, Bağlan, Dolunay, Yalaza ve Çavundur mahalleleri ve bağlı mezralarında saat 21.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağı ifade edilen açıklamada, yasağa uyulmasının vatandaşların can ve mal güvenliği açısından büyük önem taşıdığı kaydedildi.
Kaynak: AA