Bolu'da Orman Yangını 2'İnci Gününde Devam Ediyor

Bolu’nun Göynük ilçesinde dün başlayan ve 3 bölgede etkili olan orman yangınında bugün de söndürme ve soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangında ilk belirlemelere göre yaklaşık bin hektarlık alanın etkilendiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Bolu’nun Göynük ilçesi İbrahimözü köyü Safranlar Mahallesi Doğanderesi mevkisinde yol kenarında bulunan otlara atılan izmaritle başlayan orman yangını ikinci gününde bazı bölgelerde devam ediyor. Yangın ihbarının alınmasıyla birlikte çalışmaya başlayan itfaiye ekipleri ve Orman Genel Müdürlüğü’ne ait yangın söndürme helikopteri bugün de sabah saatlerinden itibaren çalışmalarına devam etti.

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan yaptığı açıklamada, yangının bir bölgede devam ettiğini ve oranın da kontrol altında tutulduğunu ifade ederek, “Şehir dışından gelen takviye ekiplerle birlikte dünden itibaren çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Yangının 3 farklı bölgede etkili olmasından dolayı zorlu bir süreç yaşandı. Şu anda 2 bölgede yangın tamamem kontrol altına alınmış durumda ve soğutma çalışması yapılıyor. Yangının az da olsa devam ettiği diğer bölge ise iş makineleri ve itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınmış durumda. Orada da söndürme çalışması devam ediyor” dedi.



Tespit çalışması yapılıyor

Orman Genel Müdürlüğü’ne ait yangın söndürme helikopterlerinin bölgede çalışma yaptığını söyleyen Kazan, “Aynı zamanda helikopterlerle hasar tespit çalışması da yapılıyor. Şu an için net bir rakam vermek zor ama yangın yaklaşık bin hektarlık bir alanda etkili olduğu tahmin ediliyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA