Bigadiç'te Toplu Sünnet Heyecanı

Bigadiç Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen toplu sünnet şöleninde bu yıl da 35 çocuk erkekliğe ilk adımını attı.

Bigadiç'te Toplu Sünnet Heyecanı
Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen sünnet şöleni iki gün sürdü. Kına gecesi ve eğlencelerle başlayan toplu sünnet şöleninde 3 bin davetliye yemek ikramında bulunuldu ve Mevlid-i şerif okutuldu. Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar ve eşi Neslihan Çağlar, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu ve eşi Alime Avcu sünnet çocukları ve aileleri ile yakından ilgilendi. Sünnet çocuklarına küçük altın ve çeşitli hediyelerin verildiği toplu sünnet şöleninde bir konuşma yapan Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, "Bigadiç Belediyemizin düzenlemiş olduğu toplu sünnet şölen ve Kurtuluş Bayramı etkinliklerimize hoş geldiniz. Ağzımızın tadını kaçıran gönlümüzü yaralayan Myanmar’daki Müslüman kardeşlerimize yapılan zulüm hepimizi üzdü. Din kardeşlerimiz zulüm altındayken bile 35 bin tane altını yok hallerindeyken bize gönderdiler. Bizde ülkemiz olarak Müslüman kardeşlerimize sahip çıkacağız ve onları yalnız bırakmayacağız. Ülkemiz güçlendikçe, geliştikçe dünyadaki bütün Müslümanların hacet kapısı yine bu millet olacak. Kardeşlerimizi de elinden tutup kaldıracağız inşallah. Bugün 35 tane yiğidimiz, çocuklarımız delikanlılığa adım atıyor. Ben çocuklarımızın her gününün böyle bayram havasında geçmesini bahtlarının ve gönüllerinin açık olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Başkan Avcu’nun konuşması sonrası 1 ile 10 yaşlarındaki 35 çocuk erkekliğe ilk adımını attı.

Bigadiç’deki toplu sünnet şölenine Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan ile çok sayıda protokol mensubu ve vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA