Başkan Uğur, Partilileri İle Bayramlaştı

AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Balıkesir Bayramlaşıyor” programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir’de yapılan yatırımlara dikkat çekti. Yatırımlar ile Balıkesir’in taş ve toprağının altın gibi değer kazandığını söyleyen Başkan Uğur, yalan ve iftiralar ile siyaset yapılamayacağını vurguladı. Uğur, "Başkasını silerek, görmeyerek, elinle kapatılarak yapılan yanlış. Başkasına yalan ve iftira atılarak siyaset olmaz” dedi.

Başkan Uğur, Partilileri İle Bayramlaştı
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Balıkesir Bayramlaşıyor” programına katılarak partilileri ve Balıkesirliler ile bir araya geldi. Teşkilatların yönetici ve üyeleri ile bayramlaşan Başkan Uğur, programda yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Hükümet ve Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları ile Balıkesir’in taşı ve toprağının altın değeri kazandığını söyleyen Başkan Uğur, konuşmasında Zafer Bayramı’na katılmadığı için yapılan haber ve karalama çalışmalarına da yanıt verdi. Siyaset ile ilgili mesajlar da veren Uğur, karalama kampanyaları ile siyaset yapılamayacağına dikkat çekti.

"İslam alemi kan ağlıyor"

Konuşmasına tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlayarak başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Myanmar ve Arakan’da yaşanan katliamlara dikkat çekti. İslam aleminin yeraltı ve yerüstü zenginliklerine rağmen kan ağladığını ifade eden Başkan Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ülkemizde, Balıkesir’de Allah’a şükür huzur içerisinde ağız tadıyla bir bayram yapıyoruz. Ancak İslam Alemi kan ağlıyor. Myanmar’da, Arakan’da Müslümanlar bir taraftan kan ağlıyor. 20 binin üzerinde Arakanlı Müslümanlar Bangladeş’e göç etmek zorunda kalıyor. Yine 2011 yılında başlayan Suriye’deki çatışmalarda bir milyon Müslümanın rahmetli olduğu, bir çok çocuğun öksüz-yetim kaldığı bir bayram. 60 İslam ülkesi var. Büyük zenginlikler üzerinde oturan İslam ülkeleri; petrol, maden, enerji zengini bu ülkelerin hali perişanlığını çok yakından görüyoruz. Bu bayram münasebetiyle Cenabı Allah bütün İslam ülkelerine akıl-fikir versin. Her seferinde dışarıya suç bulmak, batı şöyle yapıyor diyeceğimize İslam ülkeleri külahını önüne koyacak ve düşünecek. Bütün İslam ülkelerinde zulüm var. Dualarımız İslam aleminin aklını başına toplaması ve birliğini, beraberliğini muhafaza ederek, zenginliklerini halkıyla paylaşması için”.

"2002’nin Balıkesir’i ile 2017’nin Balıkesir’i çok farklı"

16 yıl önce AK Parti İl Başkanlığı’nın açılışını Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile yaptıklarını hatırlatan Başkan Uğur, “Cumhuriyet tarihinin en uzun iktidarı AK Parti iktidarı 15 yıl. Bu 15 yıl içerisinde Türkiye, çok önemli mesafeler kat etti. Balıkesir’de çok önemli mesafeler kat etti. 2002’nin Balıkesir’i ile 2017’nin Balıkesir’i her bakımdan çok farklı. 2004 yılında yerel yönetim seçimleri oldu. Merkezde 5 yıl yeğenim Sabri Uğur Balıkesir’e AK Parti Belediyeciliğini gösterdi. Allah razı olsun. Recep Tayyip Erdoğan’ın bir büyükşehir projesi vardı. Bütün şehir olarak Kocaeli ve İstanbul’da uygulanmaya başlamıştı. 2014’de Balıkesir Büyükşehir Bütünşehir oldu. 15 belediye başkanlığını Ak Parti olarak kazandık. Milletimizin desteği, parti ve teşkilatlarımızın çalışmalarıyla bu başarıyı elde ettik” dedi.



“Balıkesir’in taşı toprağı altın”

Balıkesir’in Türkiye’de en çok değer kazanan il olduğunu söyleyen Başkan Uğur, Hükümet ve Büyükşehir Belediyesi yatırımlarına dikkat çekti. Uğur şöyle konuştu:

“Hükümetimizin, devletimizin yapmış olduğu alt yapı yatırımlarıyla, Balıkesir coğrafik konumu ile çok önemli yerde bulunuyor. İstanbyl- İzmir otoyolu, Çanakkale köprüsü temeli atıldı. Çanakkale- Balıkesir otoyolu, bölünmüş yollar ve hızlı tren projesi ile zor ulaşılan Balıkesir yakın oldu. İstanbul’dan Balıkesir’e ulaşım otoyollar, havayolları, bölünmüş yollar ile daha kolay. Balıkesir Türkiye’de gayrimenkulü en çok değerlenen il oldu. Türkiye’de en çok değerlenen il Balıkesir. Balıkesir’in taşı toprağı altın. Merkezi’de, Körfezi’de Dursunbey’i de Susurluk’u da Bigadiç’i de. Yatırımcılar şimdi akın ediyor. Organize Sanayi Bölgemizde yer kalmadı, sanayi bölgemizi 5 bin dönüm daha genişletiyoruz. Orada yeni bir sanayi sitesi kurduk. 1400 dönümlük alanda yeni bir küçük sanayi sitesi inşa edeceğiz”.

Başkan Uğur’dan Zafer Bayramı eleştirilerine cevap

Konuşmasında 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katılamadığı için yapılan çeşitli haber, eleştiri ve yorumlara da cevap veren Başkan Uğur, “Benim vekilim 30 Ağustos törenlerinde bizi temsil etmiş. Tebrikleri kabul etmiş. Gitmiş çelengini koymuş. Protokolda yerini almış, tebrikleri kabul etmiş. Ender Biçki’ye teşekkür ediyorum. Benim reklamımı yapmış. Ulusal gazeteler Edip Uğur otobüse bindi halkla beraber dolaştı. İşte biz halkla beraber dolaşıyoruz. Altınoluk’ta sahil düzenlemeleri yaptık. Yüzlerce esnaf var hepsi memnun. Ayvalık körfezi temizlenmeye başladı.

Bado’yu Altınoluk’tan Ayvalık’a ulaştırdık. Ayvalık iç körfezinin sağı solu önümüzdeki yıl temizlenecek. İtalya’nın kıyılarına rahmet okutacak hiç merak etmeyin. Nasıl Burhaniye Amfi tiyatro? Romalıların, Yunanlıların yaptığı amfi tiyatro mu güzel, büyükşehirin yaptığı amfi tiyatro mu güzel?” diye konuştu.



“Yalan ve iftira atarak siyaset olmaz”

Konuşmasında siyaset adına yapılan yalan ve iftiralara da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, siyasetin sadece hükümet ve iktidar olmak için yapılamayacağını belirtti.

Siyasetle ilgili çeşitli örnekler veren Uğur, “Siyaset yalnız hükümet olmak için iktidar olmak için siyaset olmaz. Hayatımız siyaset en büyük siyaseti evde yapıyoruz. Çuval koymanın bile siyaseti var. Çuval koymanın siyaseti varsa hükümet etmenin, particilik yapmanın da ince bir siyaseti var. Kendi çizgini, kendi kabiliyetini, kendi vizyonunu uzatacaksın. Başkasını silerek, görmeyerek, elinle kapatılarak yapılan yanlış. Başkasına yalan ve iftira atılarak siyaset olmaz” dedi.



“Rajonu Recep Tayyip Erdoğan keser”

Konuşmasında karalamalarla yapılan siyaset anlayışına da dikkat çeken Başkan Uğur, “Geçenlerde ben bir tweet attım. Besleme gazeteciler diye hemen birileri atladı. Racon kesenlerden. Rajonu kim keser? Raconu Recep Tayyip Erdoğan keser. Karalama siyaseti yanlış. AK Parti bütün teşkilatlarını yenilerken çok hassas ve dikkatli olacak. Mutlaka parti hafızasına, her ilçenin, her beldenin hafızasına dikkat etmek lazım. Eskiyi yok görerek, Balıkesir’in tarihini yok sayarak, Balıkesir’de yaşananları yok sayarak siyaset olmaz” şeklinde konuştu.

AK Parti Milletvekilleri Kasım Bostan, Ali Aydınlıoğlu, İl Başkanı Hasan Demiraslan, ilçe belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileri, parti üyeleri ve vatandaşların katıldığı program bayramlaşma merasimi ardından sona erdi.
Kaynak: İHA