Altın Kiraz'da Başpehlivan Orhan Okulu Oldu

29. Korkuteli Geleneksel Altın Kiraz Yağlı Güreşleri’ni finalde Ali Gürbüz’ü yenen Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu kazandı.

Altın Kiraz'da Başpehlivan Orhan Okulu Oldu
Korkuteli’nde 29. Geleneksel Altın Kiraz Yağlı Güreşleri’ne Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden 60’ı Başpehlivan olmak üzere toplam 783 pehlivan katıldı.

Korkuteli 100. Atatürk Stadyumu’nda sabah saat 10.00’da başlayan güreşlere Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Ak Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Hüseyin Samani, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, Avrupa ve Dünya olimpiyat şampiyonu Mahmut Demir, çevre belediye başkanları, çok sayıda STK üyeleri ve 20 bine yakın güreşsever katıldı.

Ata sporunu yaşamak ve yaşatmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Güreş Komitesi Başkanı ve Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, “Bu mutluluğu sizlerden gelen destek ve sevgiyle yaklaşımında bulunduğunuz katkılarınızdan dolayı gelenekselliğimizi komite olarak yapmaya ve yaşatmaya çalışacağız. Güreşlerimize Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden 60’şı Başpehlivan pehlivan olmak toplam 783 pehlivan katıldı” dedi.

Gecenin geç saatlerine kadar devam eden ve kıran kırana süren güreşlerde, finalde Ali Gürbüz’ü altın puan ile sırt üstü yenen Orhan Okulu başpehlivan oldu. Güreşlerde Orhan Okulu başpehlivan olurken, Ali Gürbüz 2’inci, Faruk Akkoyun 3’üncü, Hamza Köseoğlu 4’üncü oldu. Başpehlivanlara ödüllerini Kaymakam Erol Tanrıkulu, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce ve Güreş Ağası Hamdi Sarıca verdi.

Öte yandan Güreş ağası Hamdi Sarıca, Başpehlivan Orhan Okulu’ya altın kemerini taktı.
Kaynak: İHA