40 Yıllık Özlemlerine Bayramda Son Verdiler

Kırşehir’in Mucur İlçesi’ne bağlı Dalakçı Köyü İlkokulundan 40 yıl önce mezunlar Kurban Bayramında bir araya geldi.

40 Yıllık Özlemlerine Bayramda Son Verdiler
Dalakçı Köyü İlkokulundan 1977 yılında mezun vatandaşlar, Kurban Bayramında bir araya gelerek özlem giderdi. Okul mezunlarından Mahmut Kayışlı’nın sosyal medya üzerinden yaptığı aramalar sonrası 1977 yılı mezunları bir araya geldi. İlkokuldan mezun olduktan sonra farklı meslek guruplarına atılan vatandaşlar, yurdun bir çok bölgesinden toplanarak Kırşehir’de bir araya gelerek okul günlerini yad etti. İlkokul arkadaşlarını sosyal medya üzerinden yaptığı aramalar sonrası bir araya getiren Kayışlı, yurdun farklı bölgelerine dağılan mezunları bir araya getirmenin zor olduğunu ama bir arada olmanın da kendisini gururlandırdığını söyledi.



Kayışlı, açıklamasında, “Aynı köyde okuduğum, aynı bölgenin havasını teneffüs ettiğim arkadaşlarım mezun olduktan sonra yurdun dört bir tarafına dağıldı. Ben de sosyal medya yoluyla ulaşabildiğim bütün arkadaşlarıma mesaj attım. Onlar da beni kırmadılar. Yaptığım bir araya 40 yıl sonra gelme organizasyonuna çok güzel katılım oldu. Bu da bizleri sevindirdi” dedi.

40 yıl önce mezun oldukları köy okuluna giderek hatıra fotoğrafı da çektiren 1977 mezunları, köyde gezerek anılarını da tazeledi.
Kaynak: İHA