TÜİB Genel Kurul Toplantısı

Azerbaycan'daki Türk iş adamlarının kurduğu TÜİB'in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Büyükfırat oldu.

Azerbaycan'daki Türk iş adamlarının kurduğu Türkiye-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler Birliğinin (TÜİB) Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Bakü'de düzenlenen toplantıya, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, TÜİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Genç, Azerbaycanlı devlet yetkilileri, Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri ile iş adamları katıldı.

Saygı duruşu ve iki ülke milli marşlarının okunması ile başlayan toplantıda konuşan Büyükelçi Özoral, TÜİB'in kurulmasının üzerinden bir yıla yakın bir zaman geçtiğini fakat TÜİB'in bu sürede kendisinden bekleneni fazlasıyla verdiğini söyledi.

TÜİB'in bundan sonrası için de güven verdiğini vurgulayan Özoral, TÜİB'in Azerbaycan toplumunda önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade etti.

Azerbaycan'da daha önce faaliyet gösteren benzer kuruluşların başka odaklara hizmet ettiğini hatırlatan Özoral, "TÜİB, kardeş kurumu olan Azerbaycan-Türkiye İşadamları Birliği (ATİB) ile birlikte vatana, millete ve devlete hizmet ediyor." dedi.

TÜİB Yönetim Kurulu Başkanı Genç, bugüne kadar yapılan faaliyetler konusunda bilgi verdi.

Konuşmaların ardından yeni yönetim kurulu için seçim yapıldı. Seçimden sonra yeni Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Büyükfırat oldu.
Kaynak: AA