Suçlanan Güvenlikçiler Konuştu

Geçtiğimiz günlerde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kanuni Kampüsü’nde, KTÜ Öğrenci Kolektifi ile özel güvenlik görevlileri arasında yaşanan olayların ardından aşırı güç kullandıkları gerekçesiyle eleştirilen güvenlikçiler konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Suçlanan Güvenlikçiler Konuştu
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın açıklamasında, yaşanan olayların bazı basın organlarınca güvenlikçilerin savunmasına fırsat verilmeden saptırıldığı belirtildi.

Güvenlik İş Sendikası Trabzon İl Temsilciği adına basın açıklamasını yapan Halil Aygün, kamuoyuna yansıtılan görüntülerin aynı eylemci gurup tarafından kaydedildiğini, görüntülerin ön ve arka oluşum sonuçlarının yansıtılmadığını ifade ederek “26 Eylül tarihinde KTÜ Merkez Kanuni Kampüsü’nde KTÜ Öğrenci Kolektifi adıyla bir takım protesto faaliyetleri yapan öğrenci gurubuna arkadaşlarımızca yapılan kontrollü müdahale sırasında istenmeyen ve şık olmayan görüntülerin istenmeyen ve şık olmayan bir biçimde yerel ve ulusal basında yer alması, basın ahlakı ile bağdaşmayacak masumiyet karinesinin ihlali biçimde adeta taraflı yargıç kimliğine bürünen haberciler tarafından tarafgir bir şekilde savunmaya fırsat vermemeksizin, delillere, dosya içeriğine bakmaksızın hüküm tesis edilerek yüce Türk milletine deklare edilmesi tarafımızca kasıtlı ve üzücü düşündürücü olarak değerlendirilmiştir. Zira yansıtılan görüntüler aynı eylemci gurup öğrencileri tarafından kaydedilmiş ve çok kısa olarak önü arkası oluşumu ve sonuçları yansıtılmamıştır” dedi.



Ellerinde megafonla kampüs içinde gürültü yapmışlar

Bahse konu öğrenciler hakkında onlarca tutanak tanzim edildiğini kaydeden Aygün, “Bahse konu öğrenciler hakkında onlarca tutanak tanzim edilmiş yine onlarca adli ve idari işlem başlatılmış olup 3,4,5 yıldır bu nevi gerilim üreten çok marjinal ideolojinin nicelik ve nitelik olarak çok marjinal temsilcileridir. Tahrifat ve saptırma ile kamuoyuna yansıtılan görüntülerde yapılan eylem masum bildiri dağıtma eylemi değil, dersliklerin önünde ders saatinde yüksek sesle megafonla ve müzikli gürültülü bir eylemdir. Öncelikle guruba ekiplerimizce sözlü uyarı yapılmış yaklaşık 15 dakika kadar müdahale edilmemiş aksine öğrenciler tarafından görevliler itiş kalkış ile tartaklanmış, buna rağmen zor kullanılmamıştır. 62 bin öğrencinin sadece 10-15 kadar ’sözde öğrenci’ eylemci tarafından eğitim öğrenim hakkı engellenmesi, ders saatinde rahatsız edilmesi kamu düzeni açısından kabul edilemez. Ellerinde megafonla derslerine giden öğrencilerin yollarını kesip kulakları rahatsız eder şekilde bağırıp mizansen adı altında terör estirmeleri güvenlik zafiyetine sebebiyet vermektedir. Bunca bekleyişten sonra durumu kontrol eden güvenlik yöneticileri olay yerine bizzat giderek sözde öğrenci olan eylemci guruba sözlü olarak uyarıp durumu kontrol altına almaya çalışmışlardır” diye konuştu
Kaynak: İHA