Selahaddin-İ Eyyubi Ve Kudüs'ün Fethi Anılacak

Diyarbakır'da Beytülmakdis Öncüleri Derneği, Selahaddin-i Eyyubi'nin Kudüs'ü fethinin yıl dönümü münasebetiyle "Selahaddin'in izinde bir nesil" adlı anma etkinliği düzenleyecek.

Merkez Yenişehir ilçesindeki Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde yarın düzenlenecek programla ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Genel Koordinatör Muhammed Gülnar, Selahaddi-i Eyyübi'nin Müslümanlar için önemli bir yeri olduğunu söyledi.

İl Müftülüğü ve İslami STK'larla birlikte etkinliği gerçekleştireceklerini belirten Gülnar, "Selahaddin Eyyubi'nin ruhunu yeniden canlandırmak, yeni bir Selahaddini nesil yetiştirmek için inşallah bir tohum olur. Bu coğrafyadan yetişecek olan nesil, inşallah birer Selahaddin olur." diye konuştu.

Etkinliğin tertip komitesi Başkanı Hüseyin Solmuş da "Müslümanlar olarak Selahaddin Eyyubi'yi yakından tanımak, onun takip ettiği yolu izlemek açısından, günümüzdeki insanların anlamaları için bu programın tertip edilmesi gerekiyordu. Beytül Makdis Öncüleri tarafından başlatılan bu etkinliğe tüm Diyarbakır halkını davet ediyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA