Sarıkemer Mahallesindeki Alt Yapı Projesinde Yükleniciye Yer Teslimi Yapıldı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla yoğun bir alt yapı programı uygulayan ASKİ ekipleri, Söke ilçesine bağlı Sarıkemer Mahallesi’nde bir süredir ön çalışmalarını yürüttüğü alt yapı projesinde yükleniciye yer teslimini gerçekleştirdi.

Sarıkemer Mahallesindeki Alt Yapı Projesinde Yükleniciye Yer Teslimi Yapıldı
Yüklenicinin mobilizasyonunu tamamlanmasının ardından temel atması gerçekleşecek olan proje kapsamında, yıllardır halkın talebi olan kanalizasyon altyapısı tesis edilip, eskiyen ve sık sık sorun çıkaran içme suyu şebekesinin de yenileneceği belirtildi.

46.5 kilometre hat yapılacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun “İl genelinde alt yapı sorunu istemiyorum” talimatı ile yatırımları arttırdıklarını kaydeden ASKİ Genel Müdürlüğü, ilk etapta Büyükşehir Yasası öncesi belde olan veya ilçe merkezlerine yakın olan noktalarda çalışmalarını sürdürdüklerini kaydettiler. Geçmişte belde olan Söke ilçesinin Sarıkemer Mahallesi de yıllardır beklediği hizmete yapılacak çalışma ile kavuşacağını belirtilirken mahalleye 22.8 kilometre içme suyu şebekesi yapılıp, 23.7 kilometre ise kanalizasyon alt yapısı tesisi edileceği belirtildi. Ayrıca içme suyu deposunda bakım ve yenileme çalışmaları da iş kapsamında yer aldığı kaydedildi.

Vatandaşlardan Çerçioğlu’na pankartlı teşekkür

Sarıkemerliler, kanalizasyon ve içme suyu şebekesi yapımı projesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenleyen ASKİ yetkileri, “Sarıkemer’i içme suyu ve kanalizasyona kavuşturan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ederiz” yazılı pankart ile karşılayan yöre sakinleri bilgilendirme toplantısının ardından memnuniyetlerini dile getirdiler.
Kaynak: İHA