PTT'ye 'Altın Pul' Ödülü

PTT, Avrupa Kamu Posta İşletmecileri Birliği tarafından düzenlenen 'En İyi Avrupa Pulu' yarışmasında, Kars Kalesi görselinin yer aldığı pulla birinci oldu.

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ), Avrupa Kamu Posta İşletmecileri Birliği (PostEurop) tarafından düzenlenen "En İyi Avrupa Pulu" yarışmasında, Kars Kalesi görselinin yer aldığı pulla birinciliği elde etti.

PTT'den yapılan açıklamaya göre, şirket filateli alanındaki uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi. Avrupa Kamu Posta İşletmecileri Birliği tarafından, bu yıl "Kaleler" temasıyla düzenlenen "En İyi Avrupa Pulu" yarışmasına katılan PTT, üzerinde Kars Kalesi görselinin yer aldığı pulla birinci oldu.

Yarışmanın internet oylaması kategorisinde en fazla oyu alarak altın pul ödülünün sahibi olan PTT'nin ardından, gümüş pul ödülünü Polonya, bronz pul ödülünü ise Moldova kazandı.

- "PTT başarılarına bir yenisini daha ekledi"

Dünya Posta Birliği İdari Konsey Başkanı, PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, elde edilen başarıdan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Bozgeyik, "Tedavüle sunduğu pullarla uluslararası ödüllere layık görülen, filateli konusunda dünya çapında adından saygıyla söz ettiren şirketimiz, bu yılki 'En İyi Avrupa Pulu' yarışmasında internet oylaması birincisi olarak başarılarına bir yenisini daha ekledi. PTT ailesi olarak, ülkemizi yarışmada en iyi şekilde temsil etmekten ve altın pul ödülünü almaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz." ifadesini kullandı.

- Yarışmaya 58 ülke katıldı

PTT'nin 1993 yılında üye olduğu Avrupa Kamu Posta İşletmecileri Birliği, Avrupa'nın en iyi anma pulunu tespit etmek amacıyla 2002'den bu yana "En İyi Avrupa Pulu" yarışması düzenliyor.

Jüri ve internet oylaması olmak üzere 2 kategoride gerçekleştirilen yarışmada bu yıl 58 ülke yer aldı.
Kaynak: AA