Müzede 'Aşure' Dağıtımı

Bilecik Belediyesi, muharrem ayı dolayısıyla Yaşayan Kent Müzesi'ni ziyaret eden vatandaşlara aşure dağıttı.

Bilecik'te tarihi müzede ziyaretçilere aşure ikramında bulunuldu.

Bilecik Belediyesi, muharrem ayı dolayısıyla Yaşayan Kent Müzesi'ni ziyaret eden vatandaşlara aşure dağıttı.

Osmanlı dönemini anlatan ve ayrıca yakın tarihin sosyal, kültürel, gelenek ve görenlerini kapsayan son 100 yıllık geçmiş tarihini bugüne ve gelecek nesillere aktaracak olan son derece bir öneme sahip olan müzede, yöresel kıyafetler ile çalışan kadınların aşure dağıtımı büyük ilgi gördü.

Program kapsamında sabahır erken saatlerinden itibaren hazırlığa başlayan müze çalışanları, kazanda 300 kişilik aşureyi pişirdi. Müze sorumlusu Yurdanur Kırlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, sabahın erken saatlerinden itibaren hazırlığa başladıklarını ifede ederek, "Burayı gezenler hep tarihi yaşasın hem de aşuremizin tadına baksın istedik. Geçmişimize sahip çıkma adına önemli bir organizasyon, biz de giydiğimiz yöresel kıyafetlerle ziyaretçilerimizi ağırlamak istedik." diye konuştu.

Müzede düzenlenen organizasyona Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, kurum ve kuruluşların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Başkan Yağcı, burada yaptığı konuşmada, muharrem ayı doyayısıyla böyle bir organizasyonu düşündüklerini belirterek, "Tarihi bir müzede vatandaşlarımıza aşure ikramında bulunduk. Gelenek ve göreneklerimizi yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

Açıklamaların ardından hem tarihi atmosferde geçmişin izlerini görme fırsatı bulan katılımcılar, aynı zamanda kazanda yeni pişirilen aşurenin tadına bakma imkanı buldu.
Kaynak: AA