MHP Genel Başkan Yardımcsı Ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk Açıklaması

Teşkilat İçi Eğitim ve Bilgilendirme toplantısı için Samsun’a gelen MHP Genel Başkan Yardımcsı ve İçel Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mehmet Günal, MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta basın mensupları ile bir araya geldi. Kısa bir selamlama konuşması yapan MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, parti, ulusal ve uluslararası konuları konuşmak üzere Teşkilat İçi Eğitim ve Bilgilendirme toplantısı için bir araya geldiklerini belirtti.

MHP Genel Başkan Yardımcsı Ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk Açıklaması
Günal: "Irak’ta yapılan referandum korsan bir referandumdur"

Kuzey Irak’taki referandumla ilgili açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mehmet Günal, "Biz referandumdan ziyade referandumun yapılanlara odaklanmış durumdayız. Büyük Ortadoğu Projesi adı altında bu bölgede yeniden sınırların değiştirilmeye ve yeni bir harita çizilmeye çalışıldığını görüyoruz. Bu referandumun bu yönde bir hareket olduğunu görüyoruz. Biz bu konuda alınması gereken önlemlerde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin arkasında olduğumuzu her zaman söylüyoruz. Irak’ta yapılan bu referandum illegal, korsan bir referandumdur. Çünkü 2013’ten beri Barzani’nin süresi bitmiş durumda. Fiilen orada bölgesel yönetimin başkanı yok. Telafer, Kerkük, Musul gibi bölgesel yönetimin sınırlarında olmayan, statüsü belli olmayan yerlerin buna dahil edilmesi arkadaki amacı açık bir şekilde ortaya koyuyor. Dolayısıyla bizim buraya kararlı bir şekilde ticari ekonomik ve zorunlu kaldığımız yerde de askeri yaptırımı uygulamamız gerekiyor. Bizim tavrımız budur. Bunu yaptıklarında alınacak önlem ve kararlarda devletimizin arkasında duracağımızı söyledik" dedi.

Öztürk: "Kaybetmeyi göze alamayan kazanamaz"

Irak’a müdahale konusunda Irak hükümeti ile birlikte hareket etmenin daha stratejik bir adım olacağını belirten MHP Genel Başkan Yardımcsı ve İçel Milletvekili Oktay Öztürk, "Fakat netice itibariyle bir ülke kendi hesabını kendisi yapar. Biz kendimize güveneceğiz. Biz hükümetten şunu bekliyoruz. Bu sadece bir referandum ya da Barzani’nin çocukluk hayalinin gerçekleşmesi olarak değerlendirilmemeli. Kaybetmeyi göze alamayan kazanamaz. Bu coğrafyada bin yıldır ayakta duranlar hep cesur oldular" dedi.

Kahvaltı programına ayrıca; Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin ve teşkilat mensupları katıldı.

Kaynak: İHA