Kırıkhan Kültür Ve Sanat Derneği Açıldı

Hatay’ın Kırıkhan ilçesindeki, Kırıkhan Kültür ve Sanat Derneği’nin açılışı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Kırıkhan Kültür Ve Sanat Derneği Açıldı
Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Hüseyin Celil, törende yaptığı konuşmasında bir toplumun geçmişinin manevi değerler olduğunu belirterek, “Bu maddi manevi değerleri korumak gelecek nesillere yazılı olarak kalıcılığı sağlamak her toplumun kendi kültürü ve sanatını korumak zorundadır” dedi.

Turizm Kültür ve Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ise Hatay’da çok büyük hizmetler yapılacağını ifade ederek, “Kültür Han Projesi Türkiye’nin en büyük projesi. Bu proje 25 milyon lira. Belediye Başkanımız Ayhan Yavuz’un bu büyük projede çok büyük emekleri var kendisine de sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. İhale süreci başlamak üzere çok uzun meşakatli yolları aşarak bu noktaya gelindi. İnşallah çok büyük bu Kültür Han eserimizi de beraber açarız” diye konuştu.

Açılış töreni sonrasında Şehit Gülşah Güler Sosyal Tesisi’nde, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Yakıcı, Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Arı, Yrd. Doç. Dr. Süleyman Hatipoğlu, Yrd. Doç. Dr. Sacit Uğuz’un katıldığı "Kırıkhan Kültür ve Sanatı’nda Aşıklık Geleneği" konulu panel düzenlendi.

Kaynak: İHA