Kazım Dede İçin Seferberlik İlan Edildi

Aydın’da yaşlı ve kimsesizlere sağlık ve ihtiyaç malzemeleri yardımı yapan Aymelek Derneği tarafından çok zor bir yaşam koşulları içinde bulunan 85 yaşındaki Kazım Ertuğrul için seferberlik ilan edildi. Bir hafta önce mağaraya andıran bir evde yalnız başına yaşarken bulunan Kazım Ertuğrul, devlete yük olmamak için hastaneye gelmeyince Adnan Menderes Üniversitesi’nin Rektörü ve Tıp Fakültesinde görev yapan profesör ve doçentler yaşlı şahsın evine gitti. Gördüğü ilgi karşısında şaşkına dönen yaşlı şahıs duygusal anlar yaşadı.

Kazım Dede İçin Seferberlik İlan Edildi
Bilindiği gibi Amelek Derneğinin Başkanı Yurdagül Altınbaş, kendisine gelen bir telefon üzerine dernek olarak köye gitmiş ve köydeki mağarayı andıran elektrik ve su olmayan dört tarafı taşla çevrilmiş bir yerde yaşamaya çalışan 85 yaşındaki Kazım Ertuğrul’u tedavi ettirip huzurevine yerleştirmek istemişti. Yaşının ilerlemesi ve 4 çocuğunun mahcubiyet yaşamaması için tedaviyi ve huzurevine yerleşmeyi kabul etmeyen Kazım Dede’nin durumunu İhlas Haber Ajansı’nın haberinden öğrenen Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Cavit Bircan Kazım dede için adeta seferberlik ilan etti.

Haberi okuduktan sonra Aymelek Derneği’nin Başkanı Yurdagül Altınbaş ile görüşen ADÜ Rektörü Cavit Bircan, Kazım Dede için ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan doktorlarla görüşüp randevu ayarladı. Kazım Dede, devlete yük olmamak için kedisini bekleyen profesör ve doçentlerin randevusuna da gelmeyince bu defa doktorlar taşınabilir tüm cihazlarını alarak köye gitti.

ADÜ Rektörü Cavit Bircan ve Aymelek Derneği Başkanı Yurdagül Altınbaş ile yola çıkan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, Göz Hastalıkları Bölümü’nden Doç. Dr. Harun Çakmak, Ortopedi Servisi’nden Yrd. Doç. Dr. Vahit Yıldız, Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan Meşeli Köyü’ne gitti.

Mağarayı andırır derme çatma evininin kapısında adeta sağlık ordusu ile karşılayan 85 yaşındaki Kazım Ertuğrul, bir yandan sevinç yaşarken diğer yanda da ‘Benim için bu kadar zahmete gerek yoktu’ sözleri ile duygusal anlar yaşadı.

Elektrik olmadığı için evin kapısından süzülen az miktardaki güneş ışığı cep telefonlarının ışığı ile desteklenerek ADÜ Tıp Fakültesi’nin hekimleri Kazım Dede’yi baştan aşağıya muayene ettiler. Bir yandan dedenin gönlünü almaya çalışan diğer yandan da hekimlere yardımcı olan ADÜ Rektörü Cavit Bircan, Kazım Dede’nin her türlü sağlık ihtiyacını bizzat ayağına giderek karşılayacaklarını belirterek Aydın’ın en ücra köşesinde olsa bile bu tür kişileri bulup çıkaran Aymelek Derneği Başkanı Yurdagül Altınbaş’a teşekkür etti.
Kaynak: İHA