Hem Çevre Temizleniyor Hem De Kadınlar Ve Çocuklar Mutlu Oluyor

Maddi durumu iyi olmayan kadınlar, kullanılmayan eşyaları geri dönüşüm ile oyuncağa dönüştürüp kimsesiz çocukları sevindiriyor.

Hem Çevre Temizleniyor Hem De Kadınlar Ve Çocuklar Mutlu Oluyor
Adıyaman Belediyesi Toplumsal Geliş Merkezi (TOGEM) bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Kültür Merkezinde kadınlar önce meslek öğreniyor sonra da öğrendikleri bu meslek sayesinde para kazanıyor. Maddi durumu iyi olmayan kadınlara Kadın Kültün Merkezinde İŞKUR, Halk Eğitim Merkezi ve Adıyaman Belediyesi tarafından düzenlenen kurslar ile meslek öğretiliyor.

Kursun ardından kadınlar, kullanılmayan eşyalardan oyuncaklar yapıyor. Artık kumaşlardan bebek ve çeşitli çizgi film kahramanları, eski gazetelerden sepet, pet şişeden kalemlik başta olmak üzere birçok ürün elde ediliyor. Kadınlara bu kurslara katıldıkları için ilgili kurum tarafından ücret ödeniyor.

Hem temizlik, hem bütçeye katkı

Kadınlar yaptıkları oyuncak ve diğer malzemeleri Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı sevgi evleri, yurtlar ve çeşitli özel eğitim okullarındaki öğrencilere hediye ediyor. Kullanılmayan eşyaları geri dönüşüm ile oyuncağa çevirerek çevre temizliğine katkı sağlayan kadınlar, hem aile bütçelerine katkıda bulunuyor hem de çocukların mutlu olmalarına vesile oluyor.

TOGEM Sorumlusu Yasemin Delibaş, Kadın Kültür Merkezinde çeyizden oyuncağa, süs eşyasından çeşitli ev araç ve gereçlerine kadar çeşitli ürünler elde edildiğini kaydetti.

Yasemin Delibaş, "Burada eğitim alan kadınları maddi durumu iyi olmayan kişilerden seçiyoruz. İŞKUR kursları kapsamında 6 ay boyunca eğitim alarak meslek öğreniyorlar. Bu 6 ayda başarılar elde ediyorlar. Oyuncaklar geri dönüşüm ile yapıyoruz. Yapmış olduğumuz oyuncakları okullara, sevgi evlerine hediye olarak götürüyoruz. Burası kadınlar için bir rehabilite merkezi oldu. Bayanlar evlerinde artık kumaşlardan neler yapabileceklerini öğreniyorlar. Ayrıca aile bütçesine nasıl katkı sağlıyorlar" dedi.

Kadınlar ise verilen kurslardan çok memnun olduklarını ve evde oturmaktansa meslek öğrendiklerini dile getirdi.
Kaynak: İHA