Halkalı'da Aşura Matem Merasimi

Halkalı’da düzenlenen “Evrensel Aşura Matem Merasimi”nde binlerce kişi, gözyaşlarıyla Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin ve 71 kişiyi andı.

Halkalı'da Aşura Matem Merasimi
Peygamber Efendimiz’in torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki 71 kişinin Kerbela’da şehit edilmesinin yıl dönümü nedeniyle “Evrensel Aşura Matem Merasimi” düzenlendi.

Halkalı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen anma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz katıldı.

Binlerce vatandaşın akın ettiği tören, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Vatandaşlar, Kerbela şehitleri için okunan mersiye ve ağıtlara eşlik etti. Yasın sembolü olan siyah kıyafetler giyen binlerce vatandaş, Kerbela’da şehit olan Hz. Hüseyin ve 71 kişiyi gözyaşları ve ağıtlarla andı.

"Bize yakışan Allah’ın ipine sımsıkı yapışmak"

Törende konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Özellikle meslek taassuplarına saplanıp dünyada yeni Kerbelalar oluşturmaya fırsat vermememiz gerekiyor. Müslümanlar birlikte Allah’ın ipine sarılarak birlik ve beraberlik içinde olduklarını göstereceklerdir. Çünkü bize yakışan Allah’ın ipine sımsıkı yapışmaktır. O ipi bırakıp onun bunun dediklerine yapışmaktan vazgeçmemiz gerekiyor” dedi.

Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz, kerbela olayını anlatarak ve şehitlerini anarak, “Bu günlerde öteden beri yarım asırı aşkın yüreğimizdeki kanayan yara Filistin. Ona ilaveten Myanmar, Arakan, Yemen’de emperyalizmin adına bomba yağmuru altında katliam edilen çocuklar, kadınlar, yaşlılar, siviller. Gıda ve su kaynakları bombalanmakta. Bahreyn’de, Yemen’de, Suriye’de, Irak’ta islam coğrafyasının her yerinde zulme uğrayan bütün Müslümanları terör belasından, zalimlerin belasından kurtulmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Akan kan hep Müslüman kanıdır" diyen Özgündüz, "Irak’taki son gelişmeler noktasında gazi meclisimiz ne düşünüyorsa, hükümetimiz ne düşünüyorsa bugün biz de onu düşünüyoruz. Kan akmasın istiyoruz, herkesin aklını başına alması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Programda, Zeynebiye Gençlik Tiyatrosu tarafından sahnelenen Kerbela olayının anlatıldığı tiyatro gösterisi vatandaşlar tarafından gözyaşlarıyla izlendi.
Kaynak: İHA